Det er nå klart at NRK og TV 2 la inn et felles bud på OL-rettighetene. Men i kampen mot amerikanske Discovery, som i dag kjøpte rettighetene til å vise OL for perioden 2018-2024, nådde ikke de to norske allmennkringkasterne opp.

Det bekrefter informasjonssjef Jan Petter Dahl overfor Kampanje.

- NRK og TV 2 har sammen jobbet med å sikre seg disse rettighetene og vi la inn et bud på dem. Men vi ser nå at de to norske allmennkringkasterne ikke nådde opp mot Discovery og den amerikanske storkapitalen som har kjøpt dette pan-europeisk. Vi blir veldig små mot verdensomspennende Discovery-konsernet, sier informasjonssjef Jan Petter Dahl i TV 2 til Kampanje.

Dermed ble TV 2 OL-rus kortvarig. Kanalen inviterte det norske tv-publikummet til en idrettsfest under vinter-OL i Sotsji for et drøyt år siden med stor suksess. Nå er det TVNorge og Eurosport som blir landets viktigste sportskanal den tiden lekene pågår.

- Det er bare å gratulere TVNorge og Eurosport med noen fantastiske rettigheter, sier Dahl.

- Hvor mye kommer dette til å smerte TV 2?

- Det er alltid vondt ikke å nå frem i konkurransen om de store sportsrettighetene. Det er det. Men det kommer flere rettigheter og vi skal selvfølgelig være med i kampen om de største sportsrettighetene, sier Dahl.

Dahl sier nyheten om OL-kjøpet til Discovery kom overraskende når det først kom, men det har vært liten tvil om at OL har vært i kikkerten til Discovery-systemet lenge. I fjor kjøpte Discovery den internasjonale sportskanalen Eurosport.

Les også: - TVNorge-eier overtar Eurosport

I NRK har man så vidt rukket å ta inn over seg nyheten om at OL-rettighetene på nytt glapp. Sist gang tapte NRK OL-kampen mot TV 2.

Nå blir det enda lenger til NRK igjen kan gå i gang med OL. Discovery-systemet sitter med rettighetene til OL helt frem til 2024.

- Først og fremst vil jeg gratulere Discovery med kjøpet av disse rettighetene. Men det er klart at dette er en skuffelse for oss. Vi er skuffet over at vi ikke nådde opp, men ser at prisen er altfor høy for allmennkringkasterne, sier mediedirektør i NRK, Øyvind Lund.

Lund sier dette viser at mediemarkedet i dag ikke lenger består av nasjonale aktører.

- Dette viser at mediemarkedet er globalt og har mange store og sterke spillere. Vi blir for små i denne sammenheng, sier Lund.