I forrige uke skrev Kampanje at Amedia var i ferd med å selge Medehuset Tek, og at Teknisk Ukeblad Media (TU Media) var en høyaktuell kjøper. I formiddag ble kjøpet bekreftet av partene.

- Krevende marked
Administrerende direktør og ansvarlig redaktør i TU Media, Jan M. Moberg, poengterer overfor Kampanje at det er nøkternhet og realisme som preger både ham og bedriften kort tid etter at det største oppkjøpet i TU Medias historie ble offisielt kjent i dag.

- Det er ingen champagnestemning her, for nå er det en stor jobb som skal og må gjøres framover. Vi skal slå de de to organisasjonene sammen og sørge for at de blir enda bedre. Det er klart dette oppkjøpet er veldig spennende, men det er jo et krevende marked vi jobber i. Derfor må vi alle sammen jobbe godt og grundig, sier Moberg til Kampanje.

Han vil ikke røpe prisen eller detaljene i finansieringen av oppkjøpet.

- Det kan jeg ikke, men vi har eiere, Nito og Tekna, som stiller seg entusiastiske bak dette og som støtter oss, sier Moberg.

Les også: Amedia vil selge nettaviser

Stokstad kontaktet Moberg
Det var Amedia som tok initiativet til salget. Det bekrefter Moberg overfor Kampanje.

- Are Stokstad ringte meg for en halvannen måned siden. Det var en henvendelse  vi satte pris på. Siden den gang har det gått relativt fort, sier Moberg, som beskriver oppkjøpet slik:

- For oss er dette en veldig stor handel og transaksjon, sier han

TU Media har 48 årsverk. Nå overtar de ansvaret for 28 årsverk i Mediehuset Tek. Moberg vil erkjennet at det blir et stort løft.

-  Én ting er kjøpesummen, men årsaken til at jeg har gått fra å være enstuastisk til å bli mer nøktern er at en stor jobb venter oss. Man skal ha respekt for slike oppkjøp, men det som er spesielt med dette kjøpet er at Mediehuset Tek og TU Media har realtivt få overlappende områder.  Mediehuset Tek er gode på områder vi ikke har noen virksomhet i dag, og omvendt, sier Moberg.

Papirfall gjør Moberg urolig
- Hva er det som skaper størst bekymring?

- Den største utfordrimgen, som gjør meg mest urolig, er fallet i papirannonseinntektene, som vel og merke ikke har noe med denne transaksjonen å gjøre, men som må håndteres. Papirfallet er større enn det vi regnet med og større enn det var i fjor. Vi har budsjettert med overskudd i år, men ligger under budsjett etter seks måneder. Jeg er derfor ikke urolig over selve oppkjøpet, men at vi ligger bak våre økonomiske mål, sier Moberg.

Kampanje skrev tidligere i år at TU fikk et overskudd på 700.000 kroner i 2014, som kom som en hyggelig overraskelse på TU-sjef  Jan M. Moberg, som hadde budsjettert med et underskudd på 1,8 millioner kroner. TU har tapt 30 millioner kroner siden finanskrisen i 2009 og det er særlig fallende papirannonseinntekter som har satt selskapet under press. Digitalinntektene har imidlertid vokst betydelig de siste årene, men ikke nok til å demme for papirfallet. Det har ført til kostnadskutt og nedbemanning. De siste to årene har TU gått i pluss.

Fusjonerte i 2010
Det var i 2010 daværende A-pressen og Edda Media bestemte seg for slå sammen Mediehuset Digital, som tilhørte A-pressen, og Hardware-nettverket, som Edda eide. Året etter kjøpte A-pressen hele Edda for 1,5 milliarder kroner. Siden sammenslåingen har Mediehuset Tek gått med underskudd. I 2013 fikk selskapet et underskudd på 31,8 millioner etter å ha gjort en avskrivning på 29 millioner kroner. Omsetningen, som har steget de siste årene, var på 37,4 millioner.

Konsernsjef Are Stokstad i Amedia er fornøyd med avtalen.

- Vi mener det er strategisk og industrielt riktig at disse nettstedene blir eid av noen som har teknologi og IT som sitt kjerneområde, slik TU Media har, sier Stokstad i dag.