«Sofa», som har gått i ti uker på NRK1 i vinter, avsluttet sesongen med 440.000 seere og en andel på 37 prosent av alle seere over 12 år i går. Det er sesongrekord for tv-programmet om folk som ser på tv.

- «Sofa» har vært min baby, rett og slett, og drømmen var å komme over 400.000 seere. Dette er utrolig deilig og veldig velfortjent for hele gjengen, sier prosjektredaktør Pia Basberg.

Har jobbet strategisk
Snittet for hele sesongen ble på 345.000 seere og en andel på 27 prosent. Basberg forteller at de har jobbet strategisk for å øke seertallene utover i sesongen.

- «Sofa» har vært veldig viktig for 22.30-flaten som vi prøver å bygge i NRK med god underholdning, og vi ser at det treffer veldig godt på torsdagene etter debatten, sier hun.

Snittalderen på «Sofa»-seeren er 57 år. Programmet har i snitt hatt 97.000 seere under 50 år.

- Vi har også merket at pressen har blitt veldig interessert i «Sofa». Vi hadde en dobbeltside i Dagbladet med Jan og Silvia, Adam og Tore var med i Grand Prix, og Merete og Tore har vært i Se og Hør.

- Blir det en ny sesong?

- Det har vi veldig lyst til å få til.

- En hyllest
- Et tv-program om folk som ser på tv høres litt smalt ut. Hvorfor tror du det har fungert?

- Det «Sofa» gjør er at vi viser et tverrsnitt av Norges befolkning, og det er jo akkurat sånn vi sitter foran tv-en. For første gang er vi skikkelig flue på veggen hjemme hos folk. Sofa-gjengen er selvfølgelig kritiske, men de gjør det med hjertet. Det er en liten hyllest til tv-bransjen.

- Tror du det hadde fungert på en annen kanal enn NRK?

- Jeg er overbevist om at både TVNorge og TV 2 skulle ønske de hadde «Sofa» på sin kanal, men jeg mener det er viktig at det er NRK som tar den rollen, og vi også kan se på oss selv med kjærlig, kritisk blikk.