I går gikk starskuddet for syvende sesong av «Paradise Hotel». 151.000 seere fikk i snitt med seg innsjekkingen. Det er det laveste premieretallet for realityserien noensinne. I fjor så 175.000 innsjekkingen.

- Jeg er ikke veldig overrasket over tallene, sier tv-sjef Dag Ormåsen i mediebyrået Starcom.

- 150.000 seere er omtrent det vi hadde forventet. Vi har sett en trend på flere av programmene til TV3 at det blir vanskeligere og vanskeligere å nå 200.000 seere. Jeg synes også dette er et helt greit tall for TV3. De er helt avhengige av å levere 150-200.000 seere fire ganger i uka for å levere, legger han til.

- De eldste seerne har hoppet av
Den gode nyheten for TV3 er at seerne blir stadig yngre.

- Seerne i år er unge, over halvparten er under 30 år, noe som gir oss utrolige 80 prosent kommersielle seere – og det er selvsagt svært godt nytt for oss, sier pressesjef Line Vee Hanum.

- Tidligere sesonger har det vært flere seere på lineær-tv over 50 år enn under 20, men nå ser vi at de eldre har hoppet av og at programmet er spisset mot de yngre målgruppene.

Som Kampanje skrev i går, skal årets sesong sendes en time sere enn tidligere, kl. 22.30, og kanalen utelukker ikke at det kan føre til at færre vil få med seg sesongen på lineær-tv.

- Selv om det totale seertallet kan gå noe ned, har vi håp om at programmet vil fortsette å treffe svært godt i de målgruppene vi ønsker å nå, sier Vee Hanum.

Satser på nett-seing
Samtidig regner TV3 med at en tredjedel vil se programmet på nett. Gårsdagens nettall er imidlertid ikke klare på grunn av tekniske problemer.

Les mer: Tror én av tre vil se «Paradise Hotel» på nett

- Man får ikke hele virkeligheten ved kun å se på de lineære tv-tallene. De har unge seere og på enkelte episoder er nesten halvparten av de totale seerne på nett. Det er viktig å ta med seg, sier Dag Ormåsen i Starcom.