Mediehuset Nettavisen har lagt de tunge årene bak seg og fortsetter å levere stadig bedre resultater. Fjoråret ble det beste i selskapets historie.

- I en tid hvor mange andre medieselskaper sliter, er det en glede å lede et selskap med så gode resultater, sier administrerende direktør Gunnar Stavrum i en pressemelding.

Mediehuset Nettavisen økte sin omsetning fra 114,3 til 131,8 millioner kroner. Det tilsvarer en vekst på 15,3 prosent. Samtidig økte resultatet før skatt fra 13,5 til 18,9 millioner kroner, noe som er en vekst på 39,7 prosent.

-  Jeg er spesielt fornøyd med at veksten er lønnsom. Vi får nå betalt for jobben og opprydningen vi gjorde noen år siden. Vi har blant annet satset på å drive med det jeg kaller Powerpoint-salg og ikke Excel-salg. Det handler om å ikke stadig drive med nysalg, men beholde og tilfredsstille kundene vi har, sier Stavrum til Kampanje.

Les også: Rekordresultat for Nettavisen

- Har brøytet spor
- Hvordan forklarer du veksten?

- Det har vært en økning på alle fronter. Vi øker innenfor normal annonsering, spesielt på mobil, men også på desk top. Dessuten er det vekst innenfor content marketing, sport, spill og andre tjenester.

Om lag en tre del av omsetningen kommer nå fra disse forrretningsområdene, forteller Stavrum.

- Det har vært en bevisst satsing å brøyte spor her, både kommersielt og prinsipielt.  I stedet for å sutre bør heller mediene være opptatt av hva man skal leve av i fremtiden. Det er mulig å skape nye inntekter innenfor det etiske regelverket. Fordelen og ulempen med å brøyte spor er at man er første ute, men det er et valg vi har tatt.

- Mange vokser hodeløst
- Hvordan er utsiktene for 2015?

- Vi satser på betydelig vekst i resultat og omsetning i 2015. Men jeg er opptatt av at vi alltid skal vokse lønnsomt. Det er så mange som vokser hodeløst. Nettavisen skal bygge stein på stein så fort som mulig, sier Stavrum.

Ifølge TNS Gallup har Nettavisen 2,1 millioner unike brukere i uken på desktop, og 2,4 millioner brukere på mobil. Mobiltrafikken er mer enn fordoblet siden samme periode i fjor.

-  Jeg er fornøyd med at vi øker både i omsetning og i resultat, og at vi også får nye lesere. Spesielt på mobil har trafikkveksten vært sterk, og det ser ut til å fortsette i 2015, sier Stavrum.

Nettavisen er eid av Egmont og Amedia.

 Mediehuset Nettavisen AS  Resultatregnskap

Driftsinntekter:  131,8 mill. (+ 15,3 %)                     
Ordinært resultat før skatt 18,9 mill. (+39,7 %)