Bransjenettstedet VodProfessional har for andre år tatt på seg oppgaven å rangere de mest innflytelsesrike menneskene og selskapet i den nordiske VOD-bransjen (video on demand). Bransjenettstedet beskriver Norden som et arnested for innhold, produktutvikling og strategisk innovasjon og eksperimentering.

Spydspissen for utviklingen mener de det er Bjarne Andre Myklebust, sjef for IP-distribusjon i NRK som besitter. Han topper deres liste over de 50 mest innflytelsesrike i bransjen for andre år på rad.

- Det er jo hyggelig å bli anerkjent for å ha bidratt med en viss kompetanse på område etter å ha jobbet med dette i 15 år, men vi vet jo at dette ikke er en one-man-show. Det har vært mange med på å sette NRK på kartet, sier Myklebust til Kampanje.

Også TV 2 har mange navn på listen. Distribusjonssjef Tor-Einar Eriksen i TV 2 klatrer fra 30. til 5. plass. TV 2 Sumo-sjef Kristian Bruarøy havner på 26. plass.

Les hele listen her!

Slår svensk megastjerne
Spesielt morsomt synes Myklebust det er å slå den svenske YouTube-stjernen PewDiePie, som er på 16. plass, selv om Myklebust ikke kan måle seg med Felix Arvid Ulf Kjellbergs nesten 40 millioner abonnenter på videotjensten.

- Nei, og det tror jeg heller ikke jeg vil få, ler han.

- Hvor mye makt sitter du på i bransjen?

- Jeg tror ikke jeg har så mye makt. Jeg blir ikke høy på pæra av sånne ting. Det er veldig mange gode og flinke folk i mediebransjen som kan mye om dette. Jeg føler meg absolutt ikke som toppen av det treet der. Det har nok noe med at man har jobbet lenge med dette, har fulgt bransjen tett i mange år og får et innsyn og kanskje et litt strategisk syn på hvor man bør gå.

Netflix nær toppen
Myklebust slår også sin svenske kollega David Karlsson i SVT, som rangeres som nummer to på listen.

- Hva har dere gjort bedre?

- Vi har gjort noen grep i NRK som har vært veldig vellykket med tanke på å bringe innholdet vårt ut til publikum, det er ingen tvil om det. Når vis er på tallene som handler om popularitet og lisenslegitimitet, ser vi at ligger godt an. Mye av grunnen til det er at vi har møtt folk på de arenaene de er med innholdet vårt og jobbet systematisk med det. Det har NRK tjent mye på.

Tredjeplassen på listen er det Netflix som tar.

- Er det et sunnhetstegn at det ikke er amerikanske Netflix som topper denne listen?

- For vår del og Norges bransje får vi si oss fornøyd med at vi har folk som kan denne bransjen vel så godt som våre amerikanske motparter. Det er klart at Netflix og de andre globale aktørene er en utfordring for oss nasjonale aktører, ikke bare på videosiden, men også resten av bransjen.