2. mars går startskuddet for TV 2 Humor, som i første omgang skal servere seerne innkjøpt amerikansk sitcom som «Modern Family», «2 Broke Girls», «Fresh Prince of Bel Air» og «That 70s Show», i tillegg til ferske avsnitt av «The Tonight show med Jimmy Fallon».

Les mer: TV 2 lanserer ny humorkanal

Samtidig legger TV 2 ned Filmkanalen. Det bekrefter direktør for internasjonale programmer og sekundærkanaler i TV 2, Nina Lorgen Flemmen.

- Vi tror en lineær, åpen filmkanal ikke lenger fungerer optimalt i 2015. Vi kommer til å fortsette å vise film på alle de andre kanalene, inkludert vår nye kanal TV 2 Humor som blir et naturlig hjem for komedier. Vi ønsker å rendyrke kanalene våre og sortere film med utgangspunkt i kanalens profil, slik at det blir lettere for seerne å velge, sier Lorgen Flemmen til Kampanje.

Får andre plasseringer
Hun understreker at TV 2 Humor ikke er en direkte erstatter til Filmkanalen.

- Dette er første steget i å rendyrke innholdsstrategien for alle kanalene våre og et ledd i den nye programledelsens vei videre. TV 2 Humor er ingen erstatter og tar heller ikke over kanalplasseringen hos de ulike distributørene. Vi har god dialog med distributører og har fått andre kanalplasseringer.

- Øker dere budsjettene på innkjøp på TV 2 Humor sammenlignet med Filmkanalen?

- Vi kommenterer ikke detaljene i budsjettet. Film er ekstremt dyrt, men for oss er det ikke det som er motivet for å starte en ny kanal.

- Har mistet verdi
I motsetning til Filmkanalen, som har vært distributørfinansiert, skal TV 2 Humor også hente inntekter fra reklamesalg.

- Dette vil bedre markedsandelen totalt sett for TV 2-huset ved å lansere en ny kanal som i tillegg er reklamefinansiert.

TV 2 Filmkanalen hadde i 2014 en andel på én prosent blant alle seere over 12 år, og 0,5 prosent i målgruppen 20-49 år. Kanalen har ikke vært en reklamekanal, og har dermed vært av begrenset interesse for forhandlingssjef Jarle Thalberg i Carat.

- For noen år siden var filmkanaler veldig populært, men de har tapt seg i verdi nå når strømmetjenestene er kommer. Dette virker å være fornuftig, sier han til Kampanje.