Den sterke dollarkursen og den relativt svake kronekursen gjør det dyrere for norske og nordiske tv-kanaler å shoppe underholdning over dammen. Tidligere denne uken opplyste MTG om at de forventer å betale hele 200 millioner kroner mer for amerikansk innhold i år på alle sine kanaler som følge av valutakursen.

De norske tv-kanalene kjøper etter det Kampanje forstår amerikansk innhold for 150 til 200 millioner kroner i året. Om man legger til grunn at dollarkursen har steget med 20 prosent det siste året, vil det gi TV 2 en negativ resultateffekt på 40 millioner kroner.

Les mer: MTG varsler valutasmell

TV 2s økonomidirektør Maria Borch Helsengreen forteller at en satsing på norsk innhold sikrer tv-huset fra den største dollarsmellen.

- Vi har en høy andel av vår innholdssatsing på norske produksjoner, sport og nyheter og innhold fra Norden. Forholdsmessig påvirker derfor ikke dollarkursen og amerikanske innholdskostnader oss i vesentlig grad, sier hun til Kampanje.

Raider amerikansk humor
Når TV 2 går på lufta med sin nye humorkanal i mars, skjer det imidlertid kun med innkjøpt innhold, og stort sett fra USA, som «The Tonight show med Jimmy Fallon», «Modern Family», «2 Broke Girls», «Fresh Prince of Bel Air» og «That 70s Show».

- TV 2 Humor har vi arbeidet med i lang tid, her satser vi vesentlig også på amerikansk innhold. Vi har sikret oss avtaler på gode humor på et tidligere tidspunkt og får ikke vesentlig effekt av dollar-kursen på denne siden av sommeren 2015, sier Borch Helsengreen.

- Vi følger selvsagt utviklingen og disse store svingningene med spenning, men fortsetter vår satsing på de beste seriene og filmene fra USA, og skulle kronen forbli svak også inn i 2016 vil dette få en ytterligere negativ effekt på våre kostnader over tid.

Satser norsk: TV 2 satser mer og mer på norsk innhold. - Forholdsmessig påvirker derfor ikke dollarkursen og amerikanske innholdskostnader oss i vesentlig grad, sier økonomidirektøren Maria Borch Helsengren til Kampanje.

- Ingen dramatisk effekt
SBS Discoverys økonomidirektør Morten Skotland Hansen avviser at valutakursen innebærer dramatikk.

- Vi kjøper mye innhold som er priset i dollar, og alle avtaler vi inngår nå, og i hvert fall det som betales nå, blir dyrere. Det har ingen dramatisk effekt for oss.

Selv om SBS Discovery kjøper inn flest timer med utenlandsk innhold, er det det norske innholdet som står for den desidert største utgiftsposten.

- Effekten av dollarøkningen er ikke katastrofal for oss, og vi kan ikke sammenlignes med tallene fra MTG, understreker Skotland Hansen.

- Men hvis dollarkursen fortsatt holder seg så høy, vil det bli mye dyrere fremover. Vi håper også at dollarkursen vil komme noe ned, eller at den norske kronen styrker seg.