Teknologiselskapet Coright hadde sitt utspring i modellbyrået og agentselskapet Heartbreak der far og sønn, Pål og Jonas Vasbotten og partneren Jonas Mangerud kom opp med ideen om å løse «et globalt rettighetsproblem» i den internasjonale markedsføringsbransjen. Med seg på laget fikk de med tidligere Schibsted-direktør Torbjørn Aamodt og tidligere Orkla-topp Arve Heltne, og nå er også de første kundene tatt i bruk systemet.

- Mengden av materiell, avtaler, formater og plattformer har økt betydelig de siste årene. Derfor har vi laget en komplett verktøykasse, som gir full kontroll på alt media- og markedsmateriell og rettighetene knyttet til dette. Det gjør at man plutselig har full oversikt, og kan unngå unødvendige problemer og konflikter, sier daglig leder i Coright, Eirik Grønlie til Kampanje.

Han tok over som daglig leder på slutten av fjoråret og kom den gang fra Løvenskiold Handel.

Har svidd av millioner
Omsetningen i Coright er så langt ikke verdt å nevne en gang og det er brukt opp mot syv millioner kroner på selskapet, viser tallene i Brønnøysund. Regnskapstall for 2023 foreligger så langt ikke, men nå kan Grønlie fortelle at flere store kunder har tatt i bruk løsningen. Både Dr. Oetker, OBOS, Orkla Sjokolade & Godteri og Mills, i tillegg til en rekke reklame- og produksjonsselskaper, er nå inne på plattformen til oppstartsselskapet.

- Tilbakemeldingene vi får fra både merkevarene og reklamebyråene er man nå finner det man trenger, og lett kan gjøre endringer som sparer penger og gir økt effektivitet. Det gjør det også enklere å følge åpenhetsloven og krav til GDPR. Det er også lett å overføre oversikten når noen slutter og nye ansatte begynner. Det betyr at oversikt, filer og informasjon ikke går tapt, sier Grønlie.

- Vi får en bevissthet
Markedssjef i Dr. Oetker Norge, Even Brandeggen, sier han som en stor annonsør «er ansvarlig for at ting er på stell» når det gjelder materiell og avtaler med rettighetshavere. Han mener tjenesten har vist seg å være kostnadsbesparende etter at Dr. Oetker begynte å legge inn alt av avtaler, rettigheter og kampanjer i plattformen for et halvt år siden.

- Når vi legger inn alle detaljer rundt avtaler blir vi også tvunget til å forholde oss til disse på en mye bedre måte. Vi får en bevissthet rundt alle de rettighetene vi sitter på, og får varsel når rettigheter snart går ut. Enkelte har vist seg å være unødvendige å betale for over tid. Det betyr at vi har kuttet en rekke kostnader, sier Brandeggen.

- Trenger ikke bekymre oss
Løsningen har også blitt tatt i bruk i Orkla-konsernet, og markedssjef i Orkla Confectionery & Snacks, Ole Jørgen Tumyr, forteller at de har fått en helt ny kontroll på eget markedsmateriell og rettigheter.

- Vi bruker mye penger på rettigheter, og da er det et stort poeng at ingen av disse utgiftene er unødvendige. Coright gir oss en svært god oversikt, som igjen gir kontroll effektivt og lønnsomhet. Det er jo en klassisk situasjon at man ikke finner igjen kontrakter eller bruker materiell man ikke har rettigheter til. Med dette nye systemet trenger vi ikke bekymre oss for dette lenger, sier Turmyr.

For ordens skyld gjør Kampanje leseren oppmerksom på at vi gjennom selskapet Kampanje Invest har en liten aksjepost i Coright.