Onsdag inviterte foreningen Tenk TV, bransjen til prisutdelingen Gullskjermen, på Deichman i Bjørvika i Oslo. Dette er historiens andre utdeling og er å regnes som norgesmesterskapet innenfor planlegging av TV.

Nytt av året er at prisen som «Årets Planner», er byttet ut med tittelen som «Årets TV-rådgiver». 

- Det er en helt ny kategori i år. Vi endret fra TV-planner til en bred norsk, og mer forståelig tittel, opplyser Bjørn Solvang i Tenk TV, til Kampanje. 

Prisen gikk i år til Amanda Feingold i Publicis Starcom.

- Det er veldig gøy! sier hun til Kampanje.

- Jeg bruker veldig mye tid på kundene mine. Det er så mye gøy man kan gjøre kreativt og jeg jobber med utrolig kule kunder og Publicis er en veldig bra arbeidsplass for å jobbe kreativt med faglig sterke mennesker. Det er veldig høy kompetanse på huset.

Feingold mener hun har havnet på helt riktig hylle i livet.

- Jeg elsker reklame. Jeg husker at da jeg var liten var reklame det beste jeg visste.

Coop til topps igjen
Den gjeveste prisen i årets Gullskjermen for «Best bruk av TV», går til Coop Prix sammen med PHD og Anti. I fjor var det Coop-kjeden Extra som vant.

I juryens begrunnelse heter det blant annet at Coop systematisk har snudd utydelig posisjon i markedet med svak avsender ID og lav reklameoppmerksomhet - til tydelig og effektiv kommunikasjon. Juryen mener Coop Prix med byråpartnere leverer reklame i Norgestoppen som har gitt kraftig økning i mediedrevet salg.

«Effektiviteten i kommunikasjonen er den rake motsetningen til hva vi vanligvis kan forvente av et dovendyr».

Coop Prix tror ikke det er tilfeldig at nok et Coop-selskap går til topps i konkurransen.

- Det har nok med et godt samarbeid å gjøre mellom reklamebyrå og mediebyrå, hvor vi har hatt et fint trekantsamarbeid, sier markedssjef i Coop Prix, Maria Skundberg.

Coop har hatt mye å juble for den siste tiden, og forrige uke ble det tre priser da Mediaforums mediepriser ble delt ut. Konstituert markedsdirektør, Stine Sjølie, mente kvelden var et verdig punktum med PHD. 

Les mer: Dagligvareduell i kampen om medieprisene – Coop avslutter PHD-samarbeid med gull

Saken fortsetter under bildet.

Fra venstre: Eli Ponsonby, Nina Birkeland, Julie Bjurstedt, Maria Skundberg og Gro Henriksen. Foto: Nafisa Zaheer

Flere Publicis-priser

Publicis-huset har også innkassert flere prisen den siste tiden, både under Inmas Performance Award og Mediaforums mediekonferanse. Under Gullskjermen stikker Publicis Starcom av med prisen for «Årets TV-rådgiver», og «Beste bruk av Sponsorat 2023». 

Vinneren for «Best bruk av innhold», går til Kulturhovedstaden Bodø 2024, for bruk av TV 2-programmet «Hver gang vi møtes».

Gullskjermen arrangeres av foreningen Tenk TV, og er et initiativ fra TV 2, Warner Bros. Discovery og Viaplay Group.

I år deles det ut færre priser enn i fjor, og dette skyldes at antall innsendte jobber ikke ble like jevnt fordelt på ulike kategorier som i fjor.

- Kommer det inn for få jobber i noen kategorier så velger vi å pause kategorien til året etter, forklarer Solvang, og understreker:

- Nivået på jobbene vi har mottatt i år, holder et meget høyt nivå. Å gå til topps i Gullskjermen er rett og slett imponerende.

Les også: WAL-sjefen om Coop-avtalen: - En varslet og naturlig utvikling

Dette er alle vinnerne:

  • Best bruk av TV: Coop Prix sammen med PHD og Anti.
  • Årets TV-rådgiver: Amanda Feingold i Publicis Starcom
  • Beste bruk av Sponsorat 2023: Freia sendt inn av Publicis Starcom
  • Best bruk av innhold: Kulturhovedstaden Bodø 2024, for bruk av TV 2-programmet «Hver gang vi møtes»

Årets jury er ledet av fagdirektør i ANFO Håvard Kvernaas Bakken, sammen med  Ricardo Cuilenheim (Red Dentsu X), Dag Ormåsen (Publicis Media), Therese Becke (Pol), Beathe Stangeland Eide (PHD), Jarle Thalberg (GroupM), Linda Norheim (Maverix AS), og Håvard Ose (Mediacom).