Norge har de siste årene dyrket frem mange store stjerner på den internasjonale idrettsscenen og en av dem er fotbalspilleren Erling Braut Haaland, som til daglig er å se på det tyske laget Borussia Dortmund og det norske herrelandslaget i fotball. I en ny kampanje spør Norsk Tipping hva folk i verden rundt oss egentlig vet om hvor disse stjernene kommer fra, og hvordan det har skjedd?

- Det er selvfølgelig trist med nok et mesterskap uten Norge, og så vidt vi vet stiller ikke Haaland som nasjon heller, men vi håper dette kan vekke stolthet i fotballinteresserte nordmenn mellom slagene i sommer, sier Jonas Grønnern.

Grønnern utgjør sammen med Mads Rolland Krogh, Sebastian Rasch og Lars-Kristian Harveg den kreative kvartetten bak kampanjen som påstår det er mye verden ikke vet om norsk idrett. 

Her kan du se en av to nye kampanjefilmer fra Norsk Tipping:


Haaland likte filmen

Kampanjen er altså signert reklamebyrået Try, og består av tre kampanjefilmer. Der følger vi fire briter som har fått med seg hvordan Erling Braut Haaland har lekt seg med forsvar i hele Europa de siste årene, og hvordan Ødegaard og King har satt solide avtrykk i både Spania og England. Det britene kanskje ikke har fått med seg er alle detaljer om hvor fotballspillerne er fra.

- Som alle andre nordmenn er vi utrolig stolte av det norske utøvere får til for tiden, og som bidragsytere til bredden rundt om i landet liker vi jo å tro at vi har hjulpet med å legge til rette for dem i deres spede begynnelse. Det skal vi fortsette med, samtidig som det at vi er mest kunnskapsrike på norsk idrett skal reflekteres i våre sportsspill, sier Kristin Røe, leder for kommunikasjon i Norsk Tipping.

Hun forteller at de har hatt tett dialog med Norges Fotballforbund gjennom hele prosessen og NFF klarerte ideen med utøverne.

- Avtalen sikrer oss rettigheter, og det har vært viktig for å få til dette og vi har fått mye positiv respons på filmene både fra samarbeidspartnere og kunder. Det er veldig gøy, sier hun.

Røe vil ikke svare på om Haaland selv har sett filmene, men på Instagram-kontoen til det norske fotballandslaget har stjernespissen i det minste likt filmen. 

Her kan du se de andre av de tre filmene Norsk Tipping har lansert: