Telenor-konsernet leverer sterke resultater i tredje kvartal 2017, med tre prosent organisk vekst i abonnements- og trafikkinntekter fra mobilvirksomheten og fortsatt sterke brutto driftsresultater på 13,2 milliarder kroner i årets tredje kvartal.

Selskapet reduserte kostnadene med 0,4 milliarder kroner, den samme driftsmarginen var på rekordhøye 42 prosent. Selskapet hadde et overskudd før skatt på ni milliarder kroner i perioden juli til september.

- Vi har levert et sterkt resultat i tredje kvartal. På organisk basis har vekst i kjerneinntektene og god fart i effektiviseringsarbeidet bidratt til ni prosent økning i brutto driftsresultat, sier konsernsjef Sigve Brekke.

Inntektene falt imidlertid med rundt 500 millioner kroner, men ikke mer enn 1,6 prosent i årets tredje kvartal til 30,73 milliarder kroner.  Men den organiske veksten i abonnements- og trafikkinntekter fra mobilvirksomheten var på tre prosent. 

Telenor har drevet et intenst kostnadsarbeid gjennom året og har så langt i år «oppnådd kostnadsbesparelser på én milliard norske kroner» som en følge av den nye strategien.

- Kostnadsmålet for 2017 allerede er nådd, og vi venter videre effektivitetsgevinster. De solide resultatene, sammen med nedsalget i Veon gir oss en fri kontantstrøm på 9,4 milliarder kroner dette kvartalet, sier Brekke.

Telenor-sjefen mener imidlertid ikke telegiganten er ferdig med omstillingsarbeidet.

- Vi vil fortsette omstillingsarbeidet gjennom å digitalisere kjernevirksomheten, forbedre effektiviteten i hele konsernet, og sikre vekst innen de områdene hvor vi ser gode trender og potensial. For ytterligere å forbedre våre tjenester og forbli konkurransedyktige skal vi ta i bruk ny teknologi. Vi skal også, på en ansvarlig måte, benytte våre egne data til fordel for våre kunder. Digitalisering av nettverk og kundeinteraksjoner er to områder vi mener er kritiske for å nå våre ambisjoner og sørge for at våre tjenester gir merverdi til kundene, sier Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor.

Her ser du tallene til Telenor for årets tredje kvartall. Alle tall i MNOK. 

Telenor 2017 2016 Endring i prosent
Omsetning 30.735 31.249 - 1,6
Driftsresultat 7.898 7.190 + 9,8
Resultat før skatt 9.046 1.710 + 429