Det er nå mer enn 10 år siden Seat forsvant fra Norge. Det Spania-baserte bilmerket Seat, som egentlig er en forkortelse for Sociedad Española de Automóviles de Turismo, har vært eid av Volkswagen-konsernet og blitt importert til Norge av Volkswagens norske importør, Harald A. Møller. I 2006 kastet de imidlertid kortene på grunn av sviktende salg, selv om bilen igjen var å se hos noen utvalgte norske bilforhandlere i en periode for vel fire år siden.

- Skal gjøres på en helt ny måte
Men nå er det altså klart at Harald A. Møller gjenopptar importen av Seat til Norge, og henter inn ny direktør fra egne rekker for å legge planene for relanseringen av merkevaren som for tiden skal oppleve stor internasjonal suksess.

- Vi kommer til å gjøre ting på en helt ny måte. Det har skjedd mye spennende med Seat siden sist vi stod for importen av merket. Produktporteføljen fremstår svært attraktiv for det norske markedet, merket og fabrikken har medvind og vi leker med alle de spennende mulighetene Seat nå åpner for oss, sier administrerende direktør for Harald A. Møller, Ulf Tore Hekneby, i en pressemelding.

Harald A. Møller AS og Seat forener krefter for å igjen markedsføre det spanske merket i Norge. Nå legges store planer for en ny norgeslansering av et bilmerke med nytt ansiktsløft.

- En leken og ungdommelig merkevare som Seat åpner for at man ikke behøver å forholde seg strengt til bransjens tradisjonelle forretningsmodeller, sier Hekneby.

Les også: VW om Toyota: - Mer kreativ kraft i byråer som konkurrerer daglig om kunder

Ny direktør skal lede Seat-arbeidet
Tor Anton Bjørge blir direktør for Seat i Norge, og kommer fra stillingen som markedssjef for Volkswagen i Harald A. Møller AS. Han starter i den nye jobben 1. august i år. Tidligere har Bjørge blant annet vært markedssjef for SAS.

- Tor Anton har alle forutsetninger for å gripe de spennende mulighetene som ligger i Seat-merkevaren og ikke minst de endringene som skjer i bransjen vår. Derfor er jeg særdeles tilfreds med at han skal lede arbeidet med Seat fremover, sier Hekneby.

En av Bjørges første oppgaver blir å bygge opp en ny og effektiv Seat-organisasjon i Harald A. Møller AS.

- Vi har sammen med Seat-konsernet laget et rammeverk for veien videre i Norge. Vi vil bruke tiden godt for å planlegge relanseringen av Seat i Norge, og tilby nye attraktive modeller som Seat Ibiza, Leon, Ateca og nye Arona i det norske markedet, sier Tor Anton Bjørge.

 Saken fortsetter under bildet.

Seat Ateca:

Slik ser en av Seats nye modeller ut, som snart blir tilgjengelig i Norge.

- Hvordan ser du på mulighetene til Seat i det norske markedet i lys av at dere selv stoppet importen for 11 år siden? 

- Det har skjedd mye spennende med Seat siden sist vi jobbet med merkevaren, blant annet nye modeller som allerede er lansert og flere nye modeller som er på trappene. Vi ser at dette er produkter som kan bli attraktive for mange i vårt marked. Seat er virkelig i medvind internasjonalt, og utgangspunktet for å re-introdusere merkevaren i Norge er svært godt. 

- Nå er mitt fokus å sette sammen et team som kan bidra til å hente ut det potensialet som ligger i merkevaren og modellporteføljen, sier den ferske Seat-direktøren til Kampanje.

Harald A. Møller AS og Seat kommer sammen til å teste ut nye direktekanaler for distribusjon, både on- og offline. Mer informasjon om de norske planene for Seat kommer i september, i forbindelse med bilmessen i Frankfurt.

- Vårt hovedfokus nå er å bygge opp en slagkraftig Seat-organisasjon, som sammen skal legge opp løpet frem mot lansering. Inntil videre er det derfor ikke naturlig å dele mer konkret informasjon om planene vi jobber med, sier Hekneby.