Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) er begeistret over initiativet om å få åpningsetapper i Tour de France til Norge i løpet av årene som kommer.

Ifølge VG er det blant annet miljøet rundt Arctic Race of Norway som arbeider med å få en Tour-start på norsk jord. Det nordnorske sykkelrittet er eid av selskapet ASO, som også eier Tour de France.

– Dette er fantastiske nyheter for sykkelsporten. Om dette blir en realitet, får man muligheten til å vise fram sykkelmiljøet, som holder et høyt nivå i Norge. Men like viktig er muligheten til å få vist fram Norge fra sin aller beste side, sier Helleland til VG og legger til:

– Selv om ikke rytterne har tid til å nyte den eksepsjonelle naturen vår, så vises den på tv-skjermene til millioner av mennesker. På den måten markedsfører vi Norge overfor turister.

Dialog
Twitter følger kulturministeren opp ved å skrive «Spennende nyheter om at det jobbes med å få Tour de France til Norge. MAGISK om det blir virkelighet».

VG erfarer at det har vært dialog med enkelte sentrale byer på Østlandet om etapper i verdens største sykkelritt.

I år var det den tyske Düsseldorf som var startby i Tour de France. De måtte legge 117 millioner kroner på bordet (49 millioner fra byen og 68 millioner fra sponsorer).

- Gir mye tilbake
Kulturministeren erkjenner at det er mye penger, men trekker fram det positive ved å lokke til seg Tour de France-sirkuset til Norge.

– Slike arrangementer gir mye tilbake i form av blant annet arbeidsplasser. Som sportsminister er jeg opptatt av at vi skal ha flest mulig store kultur- og idrettsarrangementer i Norge. Jeg mener betydningen er stor utover selve opplevelsen, sier Helleland, som for tiden befinner seg i Frankrike.

Ifølge VG skal hun få med seg søndagens fjelletappe ved å sitte i en følgebil.