I går skrev Kampanje om reklamestuntet til kinodistributøren Selmer Media og innholdsselskapet Newslab som gikk ut på å plassere en bil full av kulehull midt på Youngstorget i Oslo for å skape blest rundt filmen «Free fire».

Filmsjef Michelle Nilsen i Selmer Media sa da til Kampanje at de ikke var redde for at assosiasjoner til terror skulle utløse kritikk av stuntet.

- Vi har tenkt på det, men har fått tillatelse til å plassere bilen der av Bymiljøetaten i Oslo, og det har også blitt gitt informasjon til ulike instanser om at bilen er plassert der som del av et markedsføringsstunt, sa Nilsen.

Les mer: Newslab peprer bil med kulehull for å markedsføre kinofilm

Reaksjonene uteble ikke. Ifølge NRK har de vært så sterke at bilen nå er blitt fjernet.

- Det at det er en hvit varebil, som for så vidt er det samme som Breivik kjørte under terroren i 2011, og at den var full av kulehull er veldig ubetenksomt. Jeg og mange andre ble rett og slett kvalme når vi så det, sier Runar Skjerven Eggesvik ved cafeen Kulturhuset på Youngstorget i Oslo til NRK.

Kristiane Roe Hammer i NewsLab sier til NRK at de ikke hadde tenkt på at noen kunne trekke assosiasjon til 22. juli.

- Nei, absolutt ikke. Da hadde vi aldri gjort dette.