Google har ikke hatt sine beste uker den siste tiden etter at selskapets videodelingstjeneste Youtube plasserte annonser sammen med ekstremistisk annonser, skriver E24 som viser til en rekke internasjonale nyhetskilder.

Ifølge Business Insider så har flere av verdens største selskaper boikottet Youtube. 

YouTube risikerer også og bli tatt til retten grunnet innhold og videoer med tidligere Ku Klux Klan-leder David Duke, den egyptiske islamske fundamentalisten Wagdy Ghoneim og den kristne pastoren Steven Anderson, som har hyllet drap på homofile. Flere annonser er også blitt plassert på ulike nettsider som sprer hat og ekstremisme.

Les også: Google får refs for å plassere reklame på ekstremist-innhold

Mer enn 250 selskaper har nå stoppet å annonsere gjennom Google. Søketjenesten er sålangt ikke omfattet av annonse-boikotten. 

I USA har blant annet telekomkjempene AT&T og Verizon, samt farmasiselskapet Johnson & Johnson trukket sin annonsering fra Youtube.

- Vi er dypt bekymret for at våre reklamer har blitt vist sammen med Youtube-videoer som promoterer terrorisme og hat. Frem til Google kan forsikre oss om at dette ikke vil skje igjen, fjerner vi våre annonser fra Googles plattformer, unntatt søkemotoren, sier en talsperson fra AT&T. 

Financial Times kan du se en lang liste av annonsører som har trukket seg fra Googles produkter. 

Google har tatt hendelsene svært alvorlig og lover nå økt kontroll. Søkegiganten vil ansette flere mennesker slik at det er mulig å følge med bedre og gjennomgå uønsket innhold.

I begynnelsen av mars skrev Kampanje at norske og internasjonale annonsører som brukte Googles annonseplattform var med på å finansiere en norsk nettside med falske nyheter.

Les mer: - Svært uheldig og ikke noe vi vil bli assosiert med

Informasjonssjef ved Høyskolen i Molde, Jens Petter Straumsheim, var ikke fornøyd med plasseringen.

- Det er svært uheldig at våre annonser dukker opp på nettsteder som inneholder falske nyheter. Vi ønsker ikke å bli assosiert med eller finansiere nettsteder som sprer falske nyheter, sa han til Kampanje.