I disse dager ruller Coca-Cola ut lanseringskampanjen for sitt sukkerfrie Cola-alternativ, Coca-Cola Zero Sugar. Brusen, som tidligere kun het Coca-Cola Zero, har både fått nytt navn og ny smak. Nå skal den smake enda mer som sukkerholdig Coca-Cola, lover brusgiganten.

Navneendringen skjer som følge av at ikke alle forbrukere har fått med seg at den forrige versjonen har vært sukkerfri, ifølge Coca-Cola.

- Dette er en av de største kampanjene vi har gjort på mange år, sier markedssjef Anne Marit Ihlen i Coca-Cola.

Første film fra Anti
Det er Anti som står bak gjennomføringen av den norske delen av kampanjen. De fikk Coca-Cola på kundelisten for ett år siden, og nå står de klare med sin første filmleveranse.

- Anti fikk i oppdrag å finne ut hvordan vi skal forankre nylanseringen av en smak som smaker så likt vanlig Coca-Cola. Vi sendte dem brusen for å høre hva de synes, og det resulterte i slagordet «Smak likheten», fortsetter hun.

Les også: Coca-Cola velger norsk reklamebyrå

Filmen Anti har laget er en klassisk skjult kamera-snutt, der et tvillingpar skaper forvirring blant Coca-Cola-tørste forbipasserende på Oslo S.

Se filmen her (saken fortsetter):


- Fikk en aha-opplevelse
- Da vi gjorde en blindtest internt på byrået fikk vi oss en skikkelig aha-opplevelse - nye Coca-Cola Zero Sugar smaker ekstremt likt som Coca-Cola Classic. Dette ville vi at folk skulle få oppleve og utviklet derfor kampanjen «Smak likheten», forteller kreativ leder Per Kristian Voss Halvorsen i Anti.

- Og for at folk virkelig skal gjøre det, handler mange av uttakene om å la folk smake begge, men vi ville gjerne gi det en litt interessant vri. Derfor gjennomførte vi et skjult kamera-stunt på Oslo S, der to eneggede tvillinger delte ut Cola-Cola Zero Sugar og Coca-Cola Classic. Kunne folk smake likheten? Kunne de se likheten? Vi sender også ut blindtest-kits til en rekke influencers så de selv kan sjekke om de smaker likheten. På radio er konseptet tatt ut med utgangspunkt i om folk kan «høre likheten».

- Hvor stor frihet har man når man lager reklamefilm for en annonsør som Coca-Cola?

- Coca-Cola har relativt stramme rammer når det kommer til design og kommunikasjon, og en god del av jobben handler om å tilpasse globale kampanjer til norske forhold. Når dette er sagt har vi større frihet innenfor sampling, stunts, som denne filmen, og andre uttak. Friheten er også større for mindre merkevarer som for eksempel Sprite, BonAqua og Urge.

- Lokalt innhold står hjertet nærmest

Skjult kamera-stuntet er forbeholdt digitale kanaler, mens en egen, internasjonal reklamefilm skal gå på tv.

- Er man avhengig av lokalprodusert innhold for å få spredning i sosiale medier?

- Ja og nei. Vi må ikke alltid gjøre ting lokalt, og vi har gode resultater med innhold som er produsert i Europa, men vi har tro på at en god blanding er det beste. Det produseres mye bra globalt, men forbrukerne opplever selvfølgelig at det lokale står hjertet nærmest, sier markedssjef Anne Marit Ihlen i Coca-Cola.

Her er reklamefilmen som skal gå på tv.

På sjekker'n
Apropos hjertet; for første gang bruker Coca-Cola sjekke-appen Tinder som kommunikasjonskanal i Norge. Der kan brukere sveipe til høyre på annonsen, slik man gjør med brukere man har lyst til å stifte et bekjentskap med, for å få tilbud om gratis smaksprøve på Narvesen.

- Det er veldig enkelt og greit, og en ekstremt morsom og spennende måte for folk å «sample» på, sier Ihlen.

- Hvordan passer Tinder inn i Coca-Colas familievennlige merkevare?

- Det synes jeg det gjør. Vi har masse forskjellige brukere som vi møter i mange kanaler, og på Tinder møter vi litt nye typer forbrukere. Målgruppen er 20-29, og selv om mange har fått familie før de er 29, er mange også datende. Men selvfølgelig vil dette også gå på tv med en reklamefilm tilpasset en eldre målgruppe.

Blindtest:

Bloggere og andre opinionsdannere i sosiale medier får tilsendt en blindtest-pakke fra Coca-Cola, som de forhåpentligvis vil fortelle om til sine følgere.