I kveld slippes vinnerne av Byråprofil på Månefisken i Oslo. Gjennom fem tiår har Kampanje og Kantar TNS gjennomført en omdømmemåling av byråbransjen. Der får byråene vite både hva egne og andres kunder mener om dem.

I år har Kampanje også spurt annonsørene om hvem de mener er de viktigste bransjestemmer. Annonsørene har blitt presentert en liste over profilerte bransjetopper og -aktører, og har deretter avgitt sin stemme.

- Tydeligst i bransjen
Ikke overraskende er det Byråprofil-grossisten Kjetil Try, som har ledet reklamebyrået Try til topps i Byråprofil de siste 13 årene, som pekes ut som bransjens viktigste stemme av annonsørene.

Om Try forsvarer tittelen Årets Reklamebyrå blir først kjent på Byrådagen senere i dag. Da slippes også alle resultatene fra årets Byråprofil.

Jan Morten Drange i Annonsørforeningen (Anfo) er ikke overrasket over valget. 

- Han er på mange måter den tydeligste og mest synlige personen i bransjen. Han har jo også navnet sitt hektet på byrået sitt og er mestvinnende i Byråprofil i mange år, sier Drange til Kampanje.

Her er bransjens viktigste stemmer, ifølge annonsørene:

1. Kjetil Try (Try)

2. Preben Carlsen (Trigger)

3. Hans Geelmuyden (Geelmuyden Kiese)

4. Peggy Brønn (Handelshøyskolen BI)*

4. Hans-Petter Nygård-Hansen (kommunikasjonsrådgiver)*

* Delt fjerdeplass.

Kilde: Kantar TNS/Byråprofil 2016

- Hyggelig med nye stemmer
Når Drange blir forelagt listen over de fem mest tydelige bransjestemmene, synes han det er hyggelig at det er nye navn på listen med Preben Carlsen i Trigger på en andreplass og Peggy Brønn fra BI på en delt fjerdeplass.

- Det er jo vært hyggelig med noen nye stemmer. Sånn som jeg ser det, finnes det utrolig mange flinke folk i bransje nesten uansett hvilket ståsted man har, sier Drange.

Les også: Norske byråledere vil helst gifte seg med techselskaper

- Eneste på Skavlan
Markedssjef Ingvar Sandvik i Kantar TNS er ikke overrasket over rekkefølgen på listen.

- Det er ingen overraskelse at det er Kjetil Try som er på toppen her. Han har holdt seg synlig og relevant i mange år. Han er en som alltid blir spurt av når det er noe det skal menes noe om, og er vel meg bekjent den eneste av bransjestemmene som har lykkes i på komme på Skavlan, sier Sandvik.

Også Sandvik ønsker seg noen nye navn blant de tydeligste bransjestemmene.

- Det blir spennende å se om det er noen andre, nye stemmer som vil markere seg. Preben Carlsen er jo eksempel på det, og Hans-Petter Nygård-Hansen er også relativt ny i denne sammenhengen, sier han.

Følg dekningen av Byråprofil på Kampanje.com i kveld.