Etter ni år som markedsdirektør i Posten gikk Gro Myking over til Kommunal Landspensjonskasse (KLP) for å ta tak i kommunikasjons- og markedsarbeidet til pensjonsfondet som har en forvaltningskapital på over 500 milliarder kroner.

Myking startet i jobben i februar i år og er nå klar til å slippe første del av arbeidet med å gi KLP et ansiktsløft og fremstå som «mer tydelig» som merkevare med slagordet «For det som er verdt å ta vare på». 

- Dette er starten på et langsiktig løp som handler om å styrke selskapet og merkevaren, vi skal bli mer synlige og knytte kunder og medlemmer tettere til oss. Vi har også ambisjoner om økt kjennskap og salg av våre tjenester, både pensjon, bank, fond og forsikring, sier Gro Myking som i dag er konserndirektør for kommunikasjon og marked hos KLP.

I kveld er det premiere på den ny reklamefilmen til pensjonsfondet og du kan se filmen først her.

Myking har jobbet med byråpartnerne Anorak, Scandinavian Design Group og Mediacom i arbeidet.

SDG har jobbet sammen med KLP i mange år, mens Anorak ble hentet inn i fjor for å være med på å KLP-merkevaren nytt liv.

- Dette gjør vi for å tydeliggjøre og spisse vår posisjon. KLP sørger for at våre 900.000 pensjonister og medlemmer skal få den pensjonen de har krav på og samtidig gi en garantert avkastning til våre eiere - som også er våre kunder. Her gjør vi en god jobb, og selv i usikre tider med lave renter har vi klart å gi kundene våre lovet avkastning. Det er vi stolte av, sier

Hun sier lanseringen av den nye kampanjen også er «startskuddet på en satsing som innebærer økt fokus på kundeopplevelse og hvordan kundene møter oss digitalt.»

- Dette kommer vi til å jobbe mye med fremover, sier Myking.

Det er altså Scandinavian Design Group som står bak utformingen av den visuelle profilen.

- Vi føler oss heldige som får lov til bistå et selskap som har så gode verdier og et solid fundament, sier rådgiver Anne Marie Brady hos Scandinavian Design Group.

Designsjef Sunniva Djupedal hos Scandinavian Design Group sier den nye «identiteten skal gi rom for både mangfold og variasjon». 

- Det er en solid og tillitsvekkende logo, som videreføres. En tydelig og klassisk typografi, en balansert fargepalett, ærlig og nær fotostil, illustrasjoner som løser opp, engasjerer og forklarer budskap, sier Djupedal.

I Anorak er det Janne Espevalen som har vært rådgiver.

- Det ligger en historie og en filosofi i KLP som er dypt forankret hos alle som jobber i selskapet. Dette er verdier som veldig mange andre selskaper etterstreber, men som sitter i ryggraden til KLP, sier rådgiver i Anorak, Janne Espevalen. 

Det kreative teamet har vært Jens Petter Aarhus og Hallvard Fjeldbraaten, mens Martin De Thurah fra Bacon har hatt regien.