Fjoråret ble et bratt år for Volkswagen internasjonalt omdømmemessig, men selskapet bet likevel godt fra seg salgsmessig i 2015.

Les også: Knallår for VW – kliner til med ny tv-reklame

Nå forsterkes innsatsen i den norske markedsavdelingen og staben økes fra to til tre ansatte. Volkswagen avviser at økningen har noe sammenheng med fjorårets stor diesel-skandale.

- Denne prosessen startet vi lenge før dieselsaken. Vi gjør dette for å få et bedre fokus på alle våre digitale flater og har i lang tid ikke hatt nok kapasitet, sier markedssjef Tor Anton Bjørge i Volkswagen.

De to nyansatte i Volkswagens personbilers markedsavdeling, er Thea Øwre-Johnsen og Cecilie Graham Hjelmen, som begge har kompetanse innen innholdsmarkedsføring og sosiale medier. Totalt teller dermed markedsavdelingen tre personer.

Satser mer på innhold
Bjørge forteller at Øwre-Johnsen kommer fra stillingen som markedssjef i Nordisk film. Hun har en erfaring fra digital markedsføring, sosiale medier, content marketing og retail. Graham Hjelmen kommer fra rørleggerkjeden Comfort som digital markedsansvarlig. Her har hun blant annet jobbet med søkemotoroptimalisering og innholdsmarkedsføring. Hun skal derfor fokusere på å styrke Volkswagens posisjon digitalt.  

- Vi har ambisiøse mål både når det gjelder å utvikle merkevaren Volkswagen og å selge flere biler. Jeg er derfor veldig glad for at vi har fått på plass Thea og Cecilie. Med disse to vil vi ytterligere øke kvaliteten på arbeidet vårt, sier Bjørge.

For nå skal content marketing og innholdsmarkedsføring bli satt i fokus.

- Vi skal ha enda bedre kvalitet på digitale leads og konvertere disse ut til forhandlernettet. Vi tror bilmarkedet går noe ned i år og dette påvirker også vårt budsjett. Men vi vil investerere i mer innhold til egne flater, sier Tor Anton Bjørge.

Ryggefilmen til Tyskland
Volkswagen og forhandler Harald A. Møller er blant Norges 15 største annonsører med en brutto reklamespending på nesten 320 millioner kroner før eventuelle rabatter. Bjørge forteller at det er planer om å vinkle om deler av markedsføringskronene i 2016.

- Vi ser nok et enda større skifte mot det digitale i 2016, sier han.

I januar lanserte Volkswagen en viral film for modellen Passat, som fikk stor oppmerksomhet i sosiale medier. Filmen er laget av Try reklamebyrå, og har blitt lagt merke til også utenfor landets grenser, forteller Bjørge.

- Responsen etter ryggestuntet har vært over all forventing og Tyskland vil nå benytte seg av filmen, sier en fornøyd Bjørge.

Les også: Volkswagen-reklame tar av på Facebook

Nye på laget:

Cecilie Graham Hjelmen (til venstre ) og Thea Øwre-Johnsen skal styrke markedsavdelingen i Harald A. Møller.