Oslo blr kåret til Place brand of the Year, eller årets destinasjonsmerkevare, under prisutdelingen City, Nation, Place Award i London torsdag kveld.

Det var Oslos nye profilstrategi som sikret seieren.

- For lille Oslo er det stort å vinne prisen i konkurranse med byer som Eindhoven og Liverpool. Prisen er en stor annerkjennelse Oslos konkurransefortrinn som en ung, banebrytende og kompakt storby, og hvordan disse fortrinnene er vektlagt i den nye profileringsstrategien for Norges hovedstad, sier Marit Høvik Hartmann, kommunikasjons- og markedsdirektør i Oslo Business Region. 

Den nye profileringsstrategien for Osloregionen, som er et samarbeidsprosjekt mellom Oslo Business Regionen, Visit Oslo og Samarbeidsalliansen Osloregionen, ble ferdig utviklet i mars 2015 og senere vedtatt av Oslo bystyre. 

- Strategiens innhold har allerede fått stor internasjonal oppmerksomhet. Over 700 meningsbærere har vært involvert i strategiarbeidet, og prisen er også en annerkjennelse av alle deres bidrag, sier Hartmann. 

Videre sier hun det er en ambisjon at Oslo skal være vertskap for internasjonale begivenheter som bygger opp under og forsterker byens fortrinn. Som eksempel på begivenheter trekker hun frem Future Library og X Games, som kommer til Oslo til vinteren