Lofottorsk, også kjent som skrei, skal i kveld bryne seg på noen av Tysklands sterkeste merkevarer. For skreien, som mange sikkert vil mene er en av Norges mest smakfulle eksportvarer, er blant åtte nominerte i klassen «New New» under EFFIE-utdelingen i Frankfurt i kveld.  

- Skreien kjemper med eliten om en pris for mest effektiv bruk av markedsføringsmidler. EFFIE er en prestisjetung markedsføringskonkurranse og vi er stolt over at Skrei er nominert i den tyske finalen, sier Sjømatrådets fiskeriutsending i Tyskland, Kristin Pettersen.

- David mot Goliat
Norsk Sjømatråd forteller til Kampanje at de er nominert i kategorien «nye produkter» sammen med sju av de største merkevarene i Tyskland. Dette er giganter med fete reklamebudsjetter.

- Skreien er ikke i nærheten av å ha deres markedsbudsjett. Konkurrentene lanserer sine nye produkter med budsjetter på rundt 100 millioner, mens skreien i Tyskland har et budsjett på litt over to millioner i året. Dette er med andre ord David mot Goliat, sier Pettersen.

- Dr. Oetker brukte 136 millioner på sin Pizzaburger, Mercedes 126 mill på sin lansering, så her kjemper skreien seg frem blant de store, legger hun til.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Setter pris på skrei: Sjømatrådets fiskeriutsending i Tyskland, Kristin Pettersen, er stolt over at markedsføringen av lofottorsken er blitt belønnet med prestisjetung nominasjon.

- Ingen visste hva skrei var
EFFIE-prisene har blitt delt ut i Tyskland siden 1981.  

- Vi synes selvsagt det er artig at den ydmyke skreien fra Norge er i selskap med disse tyske gigantene. Dette er et bevis på at jobben som gjøres langs Kyst-Norge gir resultater. Næringen har sammen bygget opp kvalitetsmerket Skrei og alle bør være stolt av den posisjonen skreien nå har i Tyskland, sier Pettersen.

Norges sjømatråd har de siste årene jobbet målrettet for å markedsføre skreien i Tyskland. Deres egne tall viser at så å si ingen i Tyskland visste hva skrei var i 2010. I dag vet rundt 30 millioner innbyggere at skrei er en fisk. Mange har fått med seg at kvalitetsfisken kommer fra Norge og at skrei-sesongen er kort.

- Det er tall som dette som gjør at skreien blir nominert til priser i Tyskland. Hver investerte krone for skreien har gitt gevinst og det legger juryen vekt på, sier Pettersen.

Les mer om markedsføringen av norsk fisk:  Skrell i milliard-marked (krever innlogging)