I september åpnet en ny kaffebar ved navn The Secret Coffee shop på Ryes plass i Oslo og i dag ble det avslørt at kaffen som har blitt servert er den samme som man får kjøpt i alle Coop-butikker i hele Norge. Saken har blitt heftig delt og debattert på sosiale medier og mange godter seg nok over at Coop har klart å lure «løkka-hipstere» med kjøpesenterkaffe.

Les mer: Slik lurte Coop kaffehipsterne på Grünerløkka

En av Norges mest anerkjente baristaer, Tim Wendelboe, driver kaffebaren og institusjonen med samme navn på Grünerløkka. Han føler seg ikke truffet av Coops stunt.

- Det er jo supermarkedskaffe folk flest drikker hjemme i dag. Det jeg driver med er en liten nisje, sier han til Kampanje.

- Har folk mindre peiling på kaffe enn de selv tror?

- Både ja og nei. Noen har selvfølgelig peiling på kaffe og noen har ikke så mye peiling. Det er ikke noe som rett og galt, man må finne det man liker.

- Selvfølgelig er atmosfære viktig
Wendelboe mener ikke det er noe nytt at kaffedrikkerne setter pris på god atmosfære.

- Selvfølgelig har det mye å si. Service er det aller viktigste. Jeg ville ikke tolerert dårlig service. Atmosfære er kanskje også viktigere for folk flest enn kvaliteten, men for meg er kaffekvaliteten viktigere, sier han.

Selv har han ikke smakt på Coops løkka-kaffe.

- Men jeg kjenner baristaen der. Han er veldig flink, så det skulle ikke forundre meg om kaffen er god.

- Hadde du smakt forskjell?

- Jeg går ikke og smaker på Coop-kaffe daglig, så den hadde jeg nok ikke kjent igjen, men jeg hadde nok klart å smake forskjell på kvaliteten.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

«Magisk»:

Hele 67 prosent av de spurte mente at kaffen som ble servert var «magisk». Omtrent en tredjedel mente at kaffen var god, og kun 2 porsent mente at den var kjip.

- Smaken sitter i hodet
Reklamenestor Alf B. Bendixen i Big Blue & Company mener stuntet først og fremst avslører en gammel sannhet.

- Et stunt som dette forteller at innpakning er vel så viktig som det som er pakket inn. Smaken sitter like mye i hodet, sier han til Kampanje.

Han mener det hele like godt kan slå tilbake på Coop som på «løkka-hipsterne».

- Folk vil veldig gjerne tro at det er forskjell på smak, og der det ikke er mulig å finne forskjeller må man skape forskjeller. Det heter merkevarebygging på godt norsk. Grunnen til at folk flest ikke vet at Coop-kaffen er så god som de som jobber med Coop mener den er, er ikke fordi folk er dumme, men fordi Coop ikke har vært flinke nok til å bygge kaffemerke. Jeg er ikke sikker på at det å lure folk er måten å gjøre det på, sier han til Kampanje.

Byråleder Herman Mueller Stormyr i We Are Live, som har utviklet konseptet for Coop, avviser at de har lurt kundene.

- Imaget til Coop Kaffe har frem til nå ikke vært noe å skryte av i Oslo-området. Skulle vi konkurrere om kaffeganene i Oslo så måtte vi bevise for de mest kresne at Coop Kaffe smaker godt. Noen føler seg sikkert lurt men flertallet er nok glade for å finne så god kaffe til så god pris på hvert gatehjørne, sier han.