- Gå inn på Telenors side Vivilha4g.no. Kampanjen er en blåkopi av vår kampanje «By X», sa Øyvind Solstad, ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG, på mediekonferansen Mediaforum på Norefjell torsdag.

Deretter var Solstad raskt ute med å legge til:

- Men kopiering er jo den beste formen for smiger. 

Solstad er på Mediaforum for å snakke om hvordan man blir hørt, og hva slags innhold som faktisk gjør at brukere involverer seg.

 - Lik og del er det verste jeg ser. Om et selskap skriver det i en kampanje får de aldri meg som kunde, sa Solstad videre.

Solstad trakk frem VGs egen «By X» kampanje som ble gjennomført i fjor. Gjennom engasjement og kreativitet kunne 74 norske byer konkurrere om å få VG-lista til sin by. Konkurransen kunne enten vinnes ved ta man fikk flest likes og delinger, eller at man gjennomførte det mest kreative stuntet for å vinne. 

Brukerinvolveringen i sosiale medier var stor. I løpet av konkurransen ble over 47.000 bilder tagget på Instagram, og bybildene som ble lagt ut på Facebook ble likt over 28.000 ganger.

I tillegg til likes og delinger gikk noen så langt som å tatovere seg for å vinne konkurransen. 

Vinneren ble til slutt Sortland. For å vinne konkurransen, besluttet ordførerer at Sortland skulle bytte navn til «VG-lista til Sortland» i én dag. 

Telenors «Vivilha4g»-konkurranse går ut på å gi steder som ikke er en del av neste års ordinære utbyggingsplan for 4G likevel kan få 4G.

I siste del av konkurransen handler det om engasjement for å vinne. I konkurranseteksten heter det:

- Finalistene kan iverksette smarte, kreative, underholdende og oppmerksomhetsskapende tiltak og aktiviteter for å fremme sin søknad om å få 4G. Hver finalist vil få tildelt sin egen unike hashtag og gruppeside på Facebook, hvor man kan dele, bidra og skape engasjement.