I dag ble det kjent at SpareBank 1-bankene kjøper den norske delen av virksomheten mCash og overtar med det 100.000 brukere, over 600 utsalgssteder og teknologisk plattform. De har tatt på seg en nødvendig - men vanskelig - oppgave i konkurranse med andre mobilbetalingsløsninger i markedet. Til sammenligning opplyste DNB om 390.000 nedlastinger og 285.000 brukere av sin app Vipps i juli. I likhet med Vipps og Danske Bank-eide MobilePay, kan mCash brukes av alle uavhengig av bankforbindelse.

Noe av det første Sparebank 1-gruppen kommer til å gjøre er å døpe om mCash, forteller kommunikasjonsdirektør Christian Brosstad.

- Vi kommer til å skifte navn, bekrefter han overfor Kampanje.

- Det går altså mot en full omprofilering?

- Vi får se hvordan vi legger det opp, men når tjenesten skal oppgraderes, er det naturlig at vi ser på alle deler av det.

Les også: Sparebank 1 kjøper DNBs app-rival

- Har bredere funksjonalitet
DNB-appen Vipps troner for øyeblikket på førsteplass på App Stores toppliste og banken har på kort tid klart å etablere «å vippse» som et nytt verb for vennebetaling på mobil. Navnet mCash innehar ikke samme styrke, vedgår Brosstad.

- Er målet å få til noe tilsvarende?

- Målet er å lage fantastiske tjenester som kundene ikke kan la være å bruke. Om det heter det ene eller det andre betyr ikke så mye, men at det løser et problem for folk er viktig.

Hvilke nye funksjoner som skal bakes inn i appen vil Brosstad si minst mulig om.

- Jeg kan ikke røpe for mye, men i utgangspunktet er mCash en mye bredere løsning enn tilsvarende løsninger i markedet. Man kan bruke mobilen til å betale i butikk og på nett og til venner. Vi har en bredere funksjonalitet og det er den veien vi ser det går i markedet. Det kommer uten tvil til å bli en hard kamp fremover og vi skal være med på den. Vi mener at mCash kommer til å stå ganske sterkt i markedet med lanseringen nå.

- Må dere matche markedsføringsbudsjettet til DNB og Vipps?

- Jeg vet ikke hvor mye de har brukt, men vi har planer om å lansere dette rodentlig på sikt.

Les også: - Vipps har blitt en suksess

- Trenger ikke å utvikle selv
Det er Kitchen som er reklamebyrået til Sparebank 1, men om det er de som vil stå bak lanseringskampanjen til nye mCash er for tidlig å si, mener Brosstad.

- Det er ikke besluttet ennå.

DNB fikk i sommer kritikk for å lansere en konkurrent til appen mCash, som i 2012 var finalist i DNBs egen innovasjonspris.

- Det her skremmer livskiten ut av Gründerhjertet mitt. Kan det virkelig være slik det ser ut? Har Norges største bank regelrett kopiert en norsk startup og prøver presse de ut av markedet i steden for å prøve samarbeide? spurte Geir Sand Nilsen i en kommentar på Kampanje.

Brosstad sier han synes det er gøy å kunne støtte en norsk gründerbedrift.

- Jeg tror det er et skifte i Finans-Norge der man ikke trenger å utvikle alt på egen kjøl. Det er masse små startup-selskaper som er gode på tjenester vi aldri blir like gode på. Det er bedre å gå inn i et samarbeid og kjøpe opp sånne tjenester, sier han.