Denne uken har debatten om content marketing virkelig glødet på Kampanje.com. Nylig ble Rema 1000-sponsede VG Familieliv klaget inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU), og denne uken ble samme avis felt i PFU for den kommersielle reportasjen «En norsk tsunami» basert på den norske storfilmen «Bølgen».

Les mer: VG felles for content marketing-bølge

Det var i dette landskapet at annonsedirektør i Schibsted Norge, Per Håkon Fasting, som er tidligere kommersiell direktør i VG, etterlyste skryt av satsingen i et innlegg på Kampanje.

Flere kastet seg inn debatten, deriblant Even Aas-Eng, som blant ville dyr i bushen i Afrika ble så til de grader inspirert av den forrykende debatten at han skrev en anmeldelse av filmen «Content Marketing 3 – Native or die». 

Les kommentaren her: - Native or die

Som om ikke det var nok. Designer Audun Aas i Dagbladet har nå laget en parodi av debatten, en såkalt trailer ganske så fritt basert på Even Aas-Engs «Content Marketing 3 – Native or die». Audun Aas har satt en ellevill og treffsikker tekst til dramatiske scener fra Der Untergang, den tyske storfilmen om Adolf Hitlers siste dager i bunkersen i Berlin.

Se filmen her - og les intervju med Even Aas-Eng om parodien under:

Even Aas-Eng kommenterer filmen slik:

- Filmtraileren gir et godt innblikk i diskusjonens kjerne og har en vakker "cliffhanger". Dessverre virker det som regissøren har en forkjærlighet for mannlige skuespillere og det vil nok svekke det endelige resultatet, humrer Aas-Eng.

- Hva mener du helt seriøst om content marketing og ukens debatt på Kampanje.com om VGs samarbeid med Rema 1000?

- Gjort riktig fungerer native-annonser og sponset innhold fantastisk godt for annonsørene, brukerne og mediehusene. Disse annonseproduktene blir en særdeles viktig inntektskilde for avisene i årene som kommer og derfor blir nok denne debatten gående en stund. Det skal vi være glad for, ettersom det mediehuset som nå fronter tematikken, definitivt ikke har fasit i saken, sier han.

 Følg debatten om content marketing på Kampanje:

Mette Fossum Beyer: - Hvem har det egentlig klikka for?

Even Aas-Eng: - Native or die

Pål Nisja Wilhelmsen: - VG fortjener ros

Frida Marie Grande: - Kjære VG, det er ingen skam å snu

Per Håkon Fasting: - Hvorfor er det ingen som hyller VG og Rema 1000?

Les også intervjuet med Per Håkon Fasting: Schibsted-direktør satte fyr på content marketing-debatten