Trønder-Avisa, som har blant andre Polaris Media på eiersiden, flytter satsingen på innholdsmarkedsføring ut av eget hus. Mediehuset har inngått et langsiktig og strategisk samarbeid med kommunikasjons- og eventselskapet Ofag. Ofag skal hjelpe mediehuset med idé- og konseptutvikling, og gjennomføring av både interne aktiviteter i mediehuset og aktiviteter for mediehusets kunder.

- I Nord-Trøndelag er det mangel på kreative byråer. Dagens byråer er i stor grad enten dyktige på design eller dekor. Vi har noen få gode, men trenger et større miljø som kan være dyktig på å skape gode ideer til kampanjer og som kan bidra til å lage gode eventer for både våre kunder og mediehuset selv, sier Arve Løberg som administrerende direktør i Trønder-Avisa, i en pressemelding.

 Kari Anne Kvarving i Ofag håper at avtalen mellom mediehuset og det nye byrået kan være med på å skape et slikt miljø, som også kan være et bindeledd mellom mediehuset og de kreative miljøene i fylket. På sikt ser Kvarving og Løberg for seg at samarbeidet kan være med på å skape et miljø som håndterer innholdsmarkedsføring for mediehuset.

- Vi savner et miljø som kan initiere og gjennomføre innholdsmarkedsføring, for eksempel via kundeaviser, på en god måte. Vi ser at det blir stadig mer av denne typen markedsføring, og det er viktig at vi kan ta en aktiv del i innsalget og få mest mulig av verdiskapingen i slike prosjekter. Vi er også avhengig av at dette gjøres på en måte som ikke «søler til» våre merkenavn og som gjør det på en måte vi kan stå inne for, og da mener vi Ofag er de riktige folkene å samarbeide med, sier Løberg.

Ofag er et nytt kommunikasjonsbyrå med base i Nord-Trøndelag, som er startet opp av folk fra kommunikasjons- og reklamebransjen. Bak selskapet står Alexander Kjølstad, Jo Kristian Kvernland, Lornts Øystein Tønne og Kari Anne Susegg Kvarving.

Kjølstad er gründer og tidligere daglig leder av Smart Media, og var på E24s liste over de mest lovende ledertalenter for et par år siden. Han går inn som arbeidende styreleder i det nye selskapet. Kvernland kommer fra jobb som privatmarkedssjef i nettopp Trønder-Avisa og har tidligere erfaring som kommunikasjonssjef i Nord-Trøndelag fylkeskommune og bakgrunn fra journalistyrket. Tønne har siden 2001 jobbet i flere ulike reklame- og mediebyrå i Trondheim og var sist med på å bygge opp mediebyrået Utbrudd Performance Marketing. Kvarving har jobbet innenfor området både i Nordre Buskerud politidistrikt, UDI, Utdanningsdirektoratet og NSB. Hun er altså daglig leder i det nye selskapet.