I hele natt feiret Rosenborg og lagets supportere seriegullet, som ble sikret i kampen mot Strømsgodset søndag kveld. Gullet er i boks bare ett år etter at trønderske Rema 1000, med Reitan-familien i ryggen, sa takk for seg etter 15 år som sponsor. Inn kom Reitan-familiens erkerival Coop, som med et pennestrøk ble sponsoren til to av Trøndelags største merkevarer innen sport, Rosenborg og Petter Northug.

Syrlig hilsen til Rema 1000
Administrerende direktør Torbjørn Skei i Coop i Trondheim var sentral under sponsorbyttet i fjor høst. Han smiler når Kampanje spør om det smaker ekstra godt med seriegull etter å ha overtatt Remas sponsorplass i Rosenborg.

- Nå har ikke vi et hatforhold til konkurrenten, slike følelser har vel gått motsatt vei. Hvorfor konkurrenten ikke ønsket å fortsette som Rosenborg-sponsor kan ikke jeg svare på, men kanskje er de blitt mindre opptatt av Midt-Norge og folkelighet og mer opptatt av Oslo og kanapeer? humrer Skei.

Han forteller at det var lett for Rosenborg og Coop å finne tonen under forhandlingene om sponsoratet i fjor høst.

- Rosenborg og Coop har mye til felles. Vi er begge to organisasjoner som er eid av medlemmene og vi står sterkt i befolkningen. Derfor tror jeg vi raskt ble enige om en avtale og derfor tror jeg samarbeidet fungerer så godt som det gjør, sier Skei.

- Rosenborg-sponsoratet skårer høyt
Han legger ikke skjul på at Coop lenge har ønsket å knytte tette bånd til den trønderske storklubben

- Vi har lenge ønsket oss et samarbeid med Rosenborg. Da Rema 1000 ikke lenger ønsket å fortsette som Rosenborg-sponsor, grep vi fort muligheten. Det ble intense og heftige forhandlinger i fjor høst, men begge parter forsto raskt at man hadde mye til felles.

- Er det sponsoravtalene med Petter Northug og Rosenborg som er viktigst for Coop?

- Aller viktigst for Trondos og Coop i Midt-Norge er breddeidretten. Bare i trondheimsområdet sponser vi 9000 barn gjennom klubber og lag. Vi tilfører klubbene sponsormidler som benyttes til videreutvikling av talenter. Når det gjelder de mest profilerte avtalene var Petter Northug nummer én inntil nylig. I løpet var rekordtid er vår avtale med Rosenborg blitt godt kjent i befolkningen, viser målinger hvor vi tester uhjulpen kjennskap. Der skårer Rosenborg-sponsoratet høyt på identitet og tilhørighet.

Mener Rosenborg gir «pay back»
- Hvor mye penger bruker Coop på å sponse Rosenborg?

- Nå ble det dårlig linje her. Hehe.

Skei fortsetter:

- Vi bruker ikke mer enn vi har råd til. Både lokalt og nasjonalt gir Rosenborg «pay back» i form av oppmerksomhet og vinnerkultur.  Vi har jobbet med internkultur i mange år, men samarbeidet med Petter Northug og Rosenborg gir oss nye løft og bedrer holdninger, vinnermentalitet og ikke minst stemningen. I Midt-Norge svinger jo stemningen i takt med Rosenborgs resultater. Nå er stemningen på topp!

Skei forteller til Kampanje at sponsoravtalen med Rosenborg er blant annet resultatbasert.

- Seriegull slår inn på avtalen, det samme gjelder seier i Cup-finalen i november. Så kommer det kanskje Champions League neste år.

Sov seg gjennom festen
I natt feiret Rosenborg og supporterne seriegullet i Trondheim.

- Jeg fikk invitasjoner til å delta på festen, men valgte å tilbringe natten i senga, sier Coop-sjefen i Midt-Norge.

Det er Sparebank 1 som er Rosenborgs hovedsponsor. Coop er blant seriemesterens største sponsorer.