I september åpnet en ny kaffebar ved navn The Secret Coffee Shop på Ryes plass i Oslo. I løpet av september har omtrent 3700 stykker vært innom, men ingen har visst er at kaffen som har blitt servert er den samme som man får kjøpt i alle Coop-butikker i hele Norge. 

- I Oslo, og spesielt på Grünerløkka er folk svært godt vant. Legger du turen fra nederst i Markveien og opp til Ringen kino, vil du passere hele 13 kaffebarer. Derfor åpnet vi en kaffebar for å teste om vår kaffe holdt mål blant landets tøffeste konkurrenter. Vi har fått en utrolig respons på kvaliteten, så dette er veldig gøy, sier Lise Mette Kjellberg, kommunikasjonsrådgiver i Coop Norge.

En fersk undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Coop viser at så få som 14 prosent av Oslos befolkning kjenner til Coop-kaffe. Til sammenligning er tallet 45 prosent i Trøndelag.  

Kaffebar-prosjektet ble gjennomført for å øke kjennskap til og kunnskapen om Coop-kaffe i Oslo. 

­- Det er utrolig viktig for oss å få et godt fotfeste i hovedstaden. Jeg håper og tror at folk trekker litt på smilebåndet når de finner ut at de er vi som står bak, og at de plukker med seg kaffe fra oss neste gang de er i butikken, sier Arnfinn Bye, salgs- og markedsleder i Coop Industri.

Les også: Wendelboe: - Hadde avslørt Coops kaffe-stunt

Nesten 70 prosent syns kaffen var «magisk»
Ifølge Herman Mueller Stormyr, byråleder i We Are Live som står bak kampanjen, har The Secret Coffee Shop fått over 2100 følger på Facebook og nesten 1000 følgere på Instagram i løpet av september. 

Mueller Stormye estimerer at omtrent 50.000 mennesker har blitt eksponert for navnet The Secret Coffee Shop gjennom sosiela medier den siste måneden. 

I løpet av september har det blitt gjennomført en undersøkelse blant de besøkende om hva de syns om kaffen som ble servert. Hele 67 prosent av de spurte mente at kaffen som ble servert var «magisk». Omtrent en tredjedel mente at kaffen var god, og kun 2 prosent mente at den var kjip. 

Mener Oslo-folk har spesielle kaffepreferanser
En undersøkelse gjort av Coop viser at Oslo-folk har andre preferanser enn resten av landet når det gjelder innkjøp av sin daglige kaffe. Folk i Oslo er de i Norge som for eksempel drikker minst kaffe fra store produsenter, og heller kjøper kaffen på kaffebar.

Andreas Prestmo har fungert som barista i kaffebaren. Han mener at grunnen til at storbyfolk har andre preferanser enn resten av landet dreier seg om tettheten av kaffebarer, og økt fokus på gode råvarer og kaffefaget over tid. Oppblomstringen av ulike håndbryggere til hjemmebruk har også hatt mye å si.

- Dette har mye med tilgangen på kaffebarer med spesialistfokus å gjøre, forteller Prestmo.

- Her på Grünerløkka er det flere små kvalitetskaffebarer i absolutt verdensklasse, noe som gjør at folk har blitt både litt bortskjemte og samtidig bevisste og kunnskapsrike, sier han.

Design Container i har utarbeidet logo og visuell profil på The Secret Cofee Shop. Ingvild Moen i Resonate har jobbet med sosiale medier.