I går skrev Kampanje at Øyvind Solstad kalte Telenors Vivilha4g.no-kampanje for «en blåkopi» av VGs «By X»-kampanje. Det er Telenor helt uenig i. 

Les mer her: Telenor har kopiert kampanjen vår 

- Det er smigrende at 4G-kampanjen vår også har nådd Norefjell, men vi vil ikke ha det etablert at vi har blåkopiert kampanjen til VG-lista, sier Helene Friis i Telenor. 

Hun forklarer om bakgrunnen for kampanjen: 

- Telenors kampanje «Vivilha4G» er en oppfølger av fjorårets «Jegvilha4G», også kjent som «Jubileumsmasten». Denne kampanjen var en del av Telenors markering av Grunnlovsjubileet, der vi brukte samme prinsipper som for grunnloven: Vi ga folket makta til å bestemme hvor Telenor skulle bygge ut ekstra 4G-dekning.Kampanjen var en stor suksess, sier Helene Friis til Kampanje.

Friis forteller at kampanjen hovedsakelig ble kjørt i egne kanaler på sosiale medier. 

- Vi så at den berørte den norske folkesjelen, og vi ønsket derfor å gjenta suksessen i år. Denne gangen har vi gitt kampanjen enda mere muskler i form av uttak også i massekommunikasjon. I tillegg gjorde vi tilpasninger basert på erfaringer fra fjoråret, blant annet hvordan vi skulle kåre vinnerne, slik at resultatet ble mer rettferdig; at det ikke var antall stemmer som var avgjørende, men det lokale engasjement, utdyper hun.

Bakgrunnen for at elementet engasjement har kommet inn i konkurransen, er i følge Friis at enkelte deltakere prøvde å kjøpe falske stemmer for å øke egen sjanse for å vinne. Hun stiller seg derfor uforstående til hvilke elementer av kampanjen som er blåkopiert.

- Vi skjønner ikke hva det er Solstad mener Telenor har kopiert. Å bruke engasjement som en konkurransefaktor er jo en vedtatt mekanisme, og ikke noe VG har funnet på. Vi har lenge benyttet oss av kundeinvolvering og engasjement i ulike former – alt fra konkurranser til innovasjon og produktutvikling.

Hun legger til:
 
- Vi er inne i siste del av konkurransen etter at vi fikk inn mer enn 26.000 nominasjoner fra det norske folk. I motsetning til VGs konkurranse, gleder vi 19 lokalsamfunn når juryen den 5.november kunngjør hvem av de 57 finalistene som har skapt mest og best engasjement.

Her kan du se Helene Friis fra Telenor snakke med Kampanje TV om de største digitale utfordringene i reklamemarkedet på Den store annonsørdagen tidligere denne uken.