Mandag ble det klart at Petter Northug ikke har skrevet under noen ny landslagsavtale med Norges Skiforbund. Mandag slo Skiforbundet fast at skistjernen nektes deltakelse i verdenscupen.

- Norges Skiforbund planlegger kommende verdenscupsesong med de utøvere som har signert avtale og kommer ikke å ta noe ytterligere initiativ overfor Petter Northug eller Coop, sier Skiforbundet i en pressemelding.

Avgjørelsen hylles av daglig leder i Sponsorconsult, Jacob Lund, som har vært en av de argeste kritikerne av Petter Northug og hans avtale med Coop.

- Kudos til skiforbundet for fasthet. Det er veldig viktig at skiforbundet ikke lar en enkeltutøver endre prinsippene. Skiforbundets sponsorer skal tjene hele fellesskapet. Når de beste utøverne skal gjøre sine egne kommersielle avtaler fører det til at hele sponsorprogrammet til skiforbundet blir uthulet innenfra. Det er det Petter Northug gjør med sin avtale, sier han til Nettavisen.

Striden mellom Petter Northug og Norges Skiforbund handler om at Northug har handelsgiganten Coop som hovedsponsor. Landslaget blir sponset av Spar, som er i direkte konkurranse med Coop. Som landslagsløper har Northug derfor ikke anledning til å profilere Coop.

Coop sier at konflikten er en sak mellom Petter Northug og skiforbundet, og at de vil overlate til Northug-leiren å uttale seg.

- Dette er en sak mellom Petter og skiforbundet. Are kommer med en uttalelse så snart den er klar, skriver Coops kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis i en SMS til Adresseavisen.