Tidligere denne måneden skrev Kampanje at Instagram nå har åpnet opp for markedsføring på bildedelingstjenesten som nylig kunne fortelle at de har over 400 millioner brukere.

Dette betyr at alle norske bedrifter kan markedsføre gjennom tjenesten fra i dag. Tidligere har markedsføring via Instagram vært forbeholdt store selskaper med mye penger og tid til å forhandle med selskapet.

Les mer her: Nå kan alle markedsføre seg på Instagram (krever innlogging)

For amerikanske selskaper ble det mulig å benytte seg av annonsering gjennom tjenesten tidligere denne måneden, men for skandinaviske selskaper ble muligheten åpnet først i dag. 

Amy Cole, som jobber med forretningsutvikling for Instagram, sier til kampanje at Skeidar, Jernia, DNB, SAS og Star Tour er blant de norske selskapene som er først ute med å annonsere gjennom bildedelingsappen, og at annonser fra disse selskapene kan dukke opp i feeden din allerede i dag.

- Viktig med relevans
Cole sier videre at 97 prosent av løpende kampanjer i USA har gitt gode resultater. Dette skyldes blant annet at brukerinformasjon hentes fra Facebook (dersom brukeren har både Facebook- og Instagram-konto), hvilket gjør det enklere å målrette annonser til riktig målgruppe.

- Men det er jo ikke alle som har både Facebook og Instagram, og man gir fra seg langt mindre info på sistnevnte?

- Ja, men vi bruker den informasjonen vi har til å målrette så langt det går.

- Hvordan sikrer dere at annonsene ikke blir spam for brukeren?

- Vi tenker på tjenesten først, og vi har noen regler og funksjoner som gjør at samme annonse ikke dukker opp for mange ganger for samme bruker. Det er også viktig for oss at annonsene er relevante. 

Tidlig ute:

Markedssjefen i Jernia, Henning Eriksen, er én av fem norske annonsører som tar i bruk Instagram i mediemiksen samme dag som den Facebook-eide tjenesten åpner for reklame.

Jernia blant de første
Markedssjef Henning Eriksen i Jernia ser flere fordeler ved å være tidlig ute som annonsør på Instagram.

- Det er litt på bakgrunn av at det er en kanal som har mindre støy i utgangspunktet. Jeg tror det kan være spennende å snakke med kundene på en litt annen måte i den kanalen enn i andre. Vi skal tilpasse oss innholdet, stilen og tonen som er på Instagram, slik at det skal oppleves som relevant for de som er der, sier han til Kampanje.

- Har dere ventet på denne muligheten?

- Ja, vi har gledet oss til at kanalen skal åpne seg, samtidig som vi har tenkt på hvorfor vi skal gjøre det. Det er for å nå ut til mange mennesker med en litt annen form og tone og å få være litt alene. Det er en spennende kanal.

Innrømmer risiko
- Ligger det en risiko i å være først ut på en kanal der brukerne ikke er vant til å se reklame?

- Ja, absolutt, og det er noe vi har forsøkt å være bevisste på med det innholdet vi skal annonsere med. Det skal ikke oppleves som fremmed og som noe som ikke passer inn. Vi har prøvd å tilpasse oss, så får vi se hvordan det går.

Det er først og fremst bilder som lenkes til spesialprodusert innhold for Instagram Jernia satser på.

- Vi går ikke all-in, men prøver oss frem for å se om det kan gi oss de resultatene vi ønsker. Det er viktig å få litt erfaringer slik at man kommer raskt i gang. Vi har sett i andre kanaler at det lønner seg å være tidlig ute.

Ansvarlig for sosiale medier i Star Tour, Trine Thorbjørnsen, sier til Kampanje at Instagram er en viktig kanal.

- Vi bestemte oss for å teste annonsering på Instagram fra dag en fordi det er en viktig kanal for oss. Vi er også en bedrift som ønsker å prøve nye ting, og vil være blant de første som tester nye annonsemuligheter.

- Designer for Instagram
Thorbjørnsen sier Star Tour kommer til å tilpasse innholdet spesielt for kanalen.

- Nå skal vi kjøre en kampanje designet for Instagram der vi ikke bruker samme bilder som i pågående Facebook-kampanjer. Når det er sagt kommer vi til å holde oss til uttrykket vi ellers bruker i alle kanaler.

- Har dere ventet på muligheten til å annonsere gjennom Instagram?

- Det er ikke noe vi har gått og ventet på nødvendigvis, men når muligheten bød seg var det absolutt noe vi ville være tidlig ute med å teste.

- Er det risikabelt å gå inn i en kanal der brukerne ikke er vant til annonser?

- Jeg vil tro at det kommer til å komme noen negativt tilbakemeldinger i begynnelsen, men det handler nok mest om hva forbrukeren er vant til i den spesifikke kanalen. Vi ser i utlandet at det har kommet noe negativt, men det samme skjedde da det ble mulig å annonsere gjennom Facebook. Det er en vanesak, nå ser man at forbrukeren responderer positivt på Facebook-annonsering.