Det er Aftenposten som i helgen omtalte en strid mellom de to chips-produsentene Kims og Maarud. Kims hevder at ordet «potetgull» har blitt så vanlig at andre chips-produsenter enn Maarud, som opprinnelig eier retten til begrepet, må få bruke det. Partene skal nå møtes i Oslo Tingrett.

- Våre produkter heter potetchips. Problemet er bare at folk flest kaller det for potetgull. Vi mener derfor at potetgull er en allmenn betegnelse på potetbaserte produkter, og ikke spesielt på Maaruds produkter, sier kommunikasjonsdirektør Robert Rønning i Orkla Confectionery & Snacks i Norge til Aftenposten.

Men Maarud registrerte varemerket «Potetgull» i 2009 og vil ikke gi andre lov til å bruke betegnelsen.

- Vi har brukt hundrevis av millioner på å bygge opp dette ikoniske varemerket og har vært alene om å bruke det i 79 år. Det er vårt, ikke deres, sier administrerende direktør Chris Samways i Maarud til Aftenposten.