Navn: Ina Stølen

Stilling: Daglig leder i Brandity (Bergen)

Årets ferie: En langhelg i praktvær i Sunnfjord etterfulgt av tre uker i Italia fordelt på besøk hos svigerforeldre, hygge med venner fra Bergen, og en nydelig uke alene med mann og datter på Elba.

Den perfekte sommermaten: Er lett og kald. Aller helst salater inspirert av Yotam Ottolenghi, men det overgår som oftest ambisjonsnivået og utvalget på den lokale Rimibutikken. Da finner jeg mye god mat i kald hvitvin og salat av vannmelon og feta. I Italia går det over stokk og stein og jeg kan tro at verdens lykke heter focaccia di Recco. Da er det på tide å begynne å tenke på hjemturen.

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Sommeren for meg er drømmen om det enkelt, harmonisk og langsomme. Aller helst ville jeg invitert med meg tre gode venninner på båttur, langt utpå fjorden der solen aldri går ned og der ingen kan høre oss. Vi kan gapskratte og snakke om alt. Vinflaskene henger på kjøl i en snor.

 - Har du lest flest nyheter i sommer via Facebook-profilen din eller på VG.no?

- Jeg har lest lite nyheter generelt, men definitivt mest via Facebook. VG.no er jeg aldri innom. Jeg er ingen nyhets-junkie på nett, det er for kjedelig. Jeg sveiper over landingsidene til The Week, The Guardian og BBC. Jeg foretrekker ellers nyheter på radio.

- Hvordan står det til med lineær-tv-seingen?

- Det står dårlig til, gitt. Jeg klarer ikke å sitte i ro, jeg må gjøre flere ting på en gang. Når jeg først ønsker å se på tv søndag kveld får jeg bare fnatt. Vi har definitivt valgt feil kanalselskap. Det hyppigste er en daglig halvtime Fantorangen med min datter på to år. Jeg lytter heller til Dagsrevyen på radio og hadde fint klart meg med kun NRK. Jeg betaler min lisens med glede. Web-tv ser jeg heller aldri på.

 - Hva gjør du for å holde deg oppdatert på den teknologiske utviklingen i jobben din?

- Min mann og kollega prikker meg på skulderen og forteller hva som skjer og hva vi må ha. Jeg hadde vært fortapt uten.

- Du får 100 millioner kroner til fordeling på høstens medie- og kulturbudsjett. Hvem får pengene?

- Hmm, hvis jeg skal velge sånn helt egoistisk? Carte Blanche kunne fått halvparten, og resten skulle gått til strategiarbeid for å få kunsten ut til folket, og folket inn til kunsten. Jeg tar gjerne jobben!

- Hvilket terningkast gir du medieminister Thorhild Widvey?

- Medieminister? Altså ikke kultur. Jeg sliter med terningkast som måleparameter. I min jobb måler vi mye, men aldri med terninger. Terninger er for Yatzy. Man kan si mye om viktighet rundt fri og variert presse og her har hun jo tatt til orde, men det betyr ikke nødvendigvis godt innhold i pressen. Hun har en vanskelig jobb og det gjør meg ydmyk i en vurdering av hennes arbeid. Jeg strekker meg til å si at jeg synes hun er litt tabloid og litt usynlig. Jeg savner mer punch!

- Hva er det første du tenker på når du hører Content Marketing?

- Kongens nye klær! Det er jo litt søtt da, men mest komisk, at man skal ta til orde for å kjempe om en ny tittel på en 100 år gammel markedsføringsteknikk - bare fordi vi har nye digitale kanaler. Alle merkevarer skal bygge relasjon med sin målgruppe, da må man kommunisere på alle behovsnivåer som er relevante for å engasjere riktig - fra funksjonelle attributter til emosjonell gåsehud. Sånn er det og har det alltid vært. Hvis noen tenker at dette er nytt, er det bare å sette seg ned med de gamle skolebøkene en gang til. Alt står der.

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?

- I mediebransjen er jeg så lei norsk debattstil som alltid ender opp med å handle om form og ikke innhold. I kommunikasjonsbransjen er det tåkeprat som irriterer mest. Har vi ikke hørt nok på kommunikasjons-guruer som snakker om viktigheten av digitale medier og sosiale kanaler, uten å gi noen noe redskap å jobbe med? Da lurer jeg på hvorfor de ikke vil dele i en delekultur eller om de egentlig er eksperter.

- Norske nettaviser fyller 20 år i år. Hva har vært høydepunktet og hva har vært den største skuffelsen?

- Høydepunktet er nettopp ideen om den uendelige tilgangen til nyheter når det skjer, fra hvor som helst - demokratisk og frigjørende, at man i utgangspunktet kan velge hva man vil lese selv. I innbytte med papiravisen er ikke dessverre ikke nettaviser en skattekiste av hittil ukjent informasjon som papiravisen var. Den byr ikke lenger på noe «nytt». Navnet fungerer ikke lenger. Den er ikke «min», jeg kan ikke rive ut en side og spare på den. Avisen som vi kjenner den i dag - nettavis - har blitt et redskap for innhold og mening, fremfor viktige nyheter. Nettaviser gir meg gir meg ikke mer relevant og spennende stoff enn det en velopplyst venn publiserer i sin feed på Facebook.

Skuffelsen ligger i følelse av at mediehusenes fokus er lagt på at de er en annonseplattform og ikke en avis. Kanskje burde de aldri tenkt på det som en avis i det hele tatt. Da hadde man sluppet denne pågående identitetskrisen og irritasjon over at man ikke har klart å ta seg betalt. Men det er det selvfølgelig lett for meg å sitte her å si.

- Hvilket medie- eller kommunikasjonsselskap kunne du tenke deg å lede?

- Takk som byr, jeg er bedre på strategi enn ledelse og overlater det til fagfolk!