I forrige uke kunne flere av de ledende designbyråene fortelle Kampanje at de hadde en avventende holdning til den nye smartklokken til Apple. App-ekspertene mente blant annet at kvaliteten på applikasjonene vil være den fundamentale suksessfaktoren for klokken.

- For at en slik teknologi skal være en suksess må den føles til nytte hele tiden du har den på deg. Folk som vil bruke mye penger på klokke, vil nok fremdeles kjøpe de tradisjonelle merkene, sa kreativ leder i Bleed, Svein Haakon Lia, til Kampanje.

Les også: Her er de nye app-trendene (krever innlogging)

Ingen av byråene som Kampanje snakket med, det være seg Bleed, Shortcut og Agens, hadde heller noen kunder som i dag jobbet med utvidelser av sitt app-univers for på den måten innta den nye Apple-klokka. Nå går konserndirektør for salg og marked i SAS, Eivind Roald, ut og forteller at de kommer med en ny versjon av appen til SAS på den nye smartklokka.

- Skal være i tet
SAS er dermed en av de første store, norske selskapene som går ut og forteller om sine smarktklokke-planer.

- Vi er klare for smartklokka til Apple. SAS skal være i tet når det gjelder å utvikle nye digitale løsninger, sier Roald til Kampanje.

Roald har selv ikke testet den nye applikasjonen til SAS på Apples nye klokker, men sier de nye klokkene er på vei inn kontoret for og testes ut. Utviklingen av den nye appen har funnet sted ved SAS’ eget innovasjonslaboratorium i Stockholm.

Les også eget intervju med Ken Segall, mannen som satte i'en foran iMac: - Apple Watch vil bli mainstream (krever innlogging)

Jobber med beacon
SAS-direktøren sier flyselskapet også jobber med pilotprosjekt basert på den nye beacon-teknologien.

- Vi må hele tiden minne oss selv på hva slag kundegruppe vi har. Våre kunder er storforbrukere av digitale produkter og vi skal alltid være til stede for kundene våre med digitale løsninger, sier han.

Han mener tjenestene til SAS absolutt fortjener en plass på Apples nye smartklokke med informasjon om hvilken gate man flyr fra, hvilket sete man har, samt informasjon om bonuspoengene sine i tillegg til at man kan få opp boardingkortet. SAS sier at oppdateringen vil komme når Apple lanserer klokken i markedet.

- Alle reisende blir stadig mer orientert mot digitale løsninger, og SAS har ambisjon om å være i forkant av denne utviklingen. Vår app er lastet ned av flere enn 1,3 millioner brukere og nærmer oss 1,5 nedlastninger, og vi ser at bruken av våre selvbetjeningsløsninger før, under og etter reisen er konstant stigende, sier Roald.

- Tror dere klokken vil bli mainstream?

- Tror ikke jeg skal spå så mye om fremtiden. Men denne typen devicer er jo noe vi omgir oss med også får vi se hvor stor og viktig den blir, sier Roald.

Roald lover å være klare til Apple Watch-lanseringen og følger dermed etter selskaper som American Airlines, Delta, British Airways og Emirates som enten har lansert eller lovet løsninger til Apples smartklokke.

Også NSB står klar med en tilrettelagt tjeneste for Apple Watch.