To uker etter at VG konkluderte i evalueringen av dekningen av Giske-videoen at de sviktet på flere områder, var VG-redaktør Gard Steiro ute i reklame- og byråmarkedet i dag for å snakke varmt om avisens prisvinnende gravejournalistikk. På NextM-konferansen i regi av Group M i formiddag kom også Steiro innpå avisens omstridte håndtering av saken om dansevideoen med Sofie og Trond Giske.
- Det å bli utsatt for utsatt kritisk journalistikk og stå i søkelyset til andre medier er ubehagelig, og slik skal det også være. Det er journalistikkens rolle å stille makten til ansvar, sier Steiro.
Gard Steiro avviser overfor Kampanje at han nå er ute på brannslukking i annonsemarkedet
- Nei, det er ikke. Dette var et foredrag som ble avtalt lenge før saken om videoen, et foredrag som skulle handle om VGs journalistikk, og da syntes jeg det var naturlig å snakke om den saken vi har stått i. Det var ikke en stor del av foredraget, men det var helt naturlig å adressere at det har vært en stor sak og viktig sak i mediene, og vikigheten av også VG blir utsatt for kritisk journalistikk, sier Steiro.
Les også: VG om Giske-saken: - Kritikkverdig, men ingen bevisst fabrikkering av sitater
Les også: TV 2-sjef om VG-rapporten: - Vi tror på Sofie. Dette svekker ikke vår sak
- Har VG mottatt noen bekymringsmeldinger fra annonsører og reklamekjøpere etter all medieomtalen av VGs dekning av Trond Giske-videoen?
- Nei, det har jeg ikke fått med meg. Nå har vi vært mest opptatt av denne saken, så det har ikke vært vårt hovedanliggende, men det har ikke kommet noen bekymringsmeldinger, forteller Steiro.
Reklamekjøper: - Har ikke trukket penger ut av VG
Forhandlingsdirektør i GroupM, Jarle Thalberg, tror ikke VG kommer til å blø i annonsemarkedet.
- Jeg tror ikke saken får noen direkte konsekvenser for VG i annonsemarkedet. VGs dekning og håndtering av dansevideoen har ikke vært noe stort tema hos oss eller i møter med VG. Det har ikke vært snakk om at annonsører vil trekke penger ut av VG som følge av denne saken, sier Thalberg til Kampanje.
Han fortsetter:
- Selve saken har jo vi i byråene pratet om. Men det er mange andre og større saker internasjonalt som har skapt diskusjoner, annonsørene blir jo stadig mer opptatt av kvaliteten på innholdet de plasserer sin reklame rundt. VG og Schibsted har i utgangspunktet vært et godt og trygt sted å være for norske annonsører, påpeker Thalberg.
Se videointervju med Gard Steiro her:
- Vil klare å gjenreise omdømmet
Steiro forteller at mediehuset ikke har registrert noen fallende annonseinntekter som følge av stormen rundt VG.
- Nei, det har vi ikke. Denne saken handler om den feilen vi gjorde, lære av den og rydde opp. Denne saken har påvirket redaksjonen, men ikke resten av huset i så stor grad.
VGs håndtering av saken om dansevideoen med Sofie og Trond Giske har gått ut over tilliten til både VG og norske medier. 51 prosent er mer negative til VGs journalistikk og 37 prosent er blitt mer negative til norske medier generelt, viser en undersøkelse Norstat har gjort for Aftenposten.
- Vil du si at VGs omdømme er blitt skadd?
- Denne saken påvirker helt klart VGs omdømme, men vi lærer av denne saken. Det er en alvorlig sak for oss, og så må vi komme oss videre og lage god journalistikk. Vi vil klare å gjenreise et godt omdømme ved å lage god journalistikk.
- Takk til de som investerer i tradisjonelle medier
- På slutten av ditt foredrag takket du annonsørene og reklamekjøperne. Hvorfor gjorde du det?
- Jeg takket leserne, abonnentene og annonsørene. Det er en takk til de som investerer i tradisjonelle medier. Jeg mener at journalistikk er ekstremt viktig, og når når man er inne i tid der bransjens strukturer endres så mye, så er det viktig påminnelse om at når man investerer i tradisjonelle medier, så investerer man i viktig journalistikk.
VG leverte sterke resultater i fjor, og passerte for første gang én milliard kroner i digitale inntekter. Hvorvidt veksten fortsatte i første kvartal vil ikke Steiro røpe.
- Nei, det kan jeg ikke si noe om nå, smiler VG-sjefen.
Les også: Ny rekord i VG - passerte én milliard i digitale inntekter
Kommentér