TV 2-reporter Ronnie Baraldsnes var blant 45 TV 2-ansatte som i januar fikk beskjed om at han var overtallig. I går kom meldingen om at han likevel får fortsette i kanalen.

Det fortalte han de nesten 800 medlemmene i støttegruppen «Behold Ronnie i TV 2»

Til Kampanje forteller Baraldsnes at han først og fremst er lettet.

- Jeg føler først og fremst lettelse for at jeg kan ha full fokus på å gjøre en best mulig jobb, og ikke måtte forholde meg til det spillet som det blir i en sånn prosess, sier han til Kampanje.

- Frustrerende
Tv-konsernet skal kutte 350 millioner kroner og 177 årsverk som følge av innsparings- og strategiplanen «TV 2 i 2020». Etter en omfattende kompetansekartlegging, var 330 ansatte i januar i samtaler med sine ledere. De 45 som fikk vite at de ikke er innplassert i TV 2s nye organisasjon, er overtallige og får tilbud om en sluttavtale.

Les også: «Sinne, sjokk og tårer» - flere vil saksøke TV 2

Baraldsnes ville ikke skrive under på sluttavtalen han ble tilbudt av TV 2-ledelsen, og har den siste måneden kjempet for å få beholde jobben.

- Hvordan har den siste måneden vært?

- Den har vært frustrerende. Den har inneholdt litt for lite søvn. Den har vært gledelig, fordi at jeg har sett at solidaritetskulturen som har vært en styrke for TV 2 fremdeles er der. Folk har stått side om side, uansett om man har blitt innplassert eller utenfor. Det har ikke vært noen fraksjonsdanning, rivalisering eller baksnakking. Det er det ikke kultur for i TV 2, selv i en prosess som inviterer til at sånt får vokse frem. Det gjør meg stolt av å jobbe i denne bedriften, sier han.

- Hvordan har du klart å snu ledelsens beslutning?

- Sånn veldig kort, så ble jeg fortalt at flere i ledergruppen har jobbet for å finne en slik løsning for meg, men at det var utfordrende å få det på plass fordi man er i en prosess der man skal ned i antall ansatte, men så gikk det seg til.

- Frykt og engstelse
Baraldsnes er usikker på i hvilken grad støtten han har fått fra kollegaer og tv-seere har spilt inn.

- Jeg vil tro at nyhetsledelsen registrerer engasjementet der ute. Det er tross alt seerne vi lever av, og seerne sine ønsker vi må ta hensyn til. Uansett hvilken innflytelse det har hatt, er jeg veldig takknemlig for engasjementet, sier han.

- Hva slags forhold har du til TV 2-ledelsen nå?

- Jeg skjønner hva du spør om. Den tanken jeg holder fast ved er at jeg ikke har vært i konflikt med nyhetsledelsen, men med en prosess TV 2 har fått tredd ned over seg, som har vært vanskelig for alle på alle nivå. Det er en prosess norske arbeidstakere ikke bør utsettes for, fordi den gjør at mange får det vondt og føler frykt og engstelse. Det er ikke en måte å nedbemanne på, men det er ikke TV 2 som står bak prosessen.

- Hvem er det da?

- Det skal ikke jeg uttale meg om.

- Blir alt som før?

- Nei, ting er alltid i forandring, men jeg tror ikke at det her resulterer i noe dårlig forhold mellom meg og nyhetsledelsen. Jeg vil ikke bebreide nyhetsledelsen for å måtte eksekvere denne prosessen.

- Er du fortsatt like glad i TV 2?

- Ja, jeg er glad i TV 2 fordi jeg er glad i kollegaene mine og de som jobber her. De har vist seg å være fantastiske også i denne prosessen.