Fem år etter at Jan Fredrik Karlsen og Trond Kvernstrøm gjorde en kule på å selge Nice-gruppen til MTG, har gründerne funnet sammen igjen for å stable «Nobels Fredsfest» på beina. Konserten erstatter den tradisjonelle Nobelkonserten, som ble avlyst på grunn av sviktende økonomi tidligere i år, og settes sammen av finansmann og eiendomsutvikler Arthur Buchardt.

Buchardt gikk til Jan Fredrik Karlsen og hans nye eventbyrå All-In for å sy sammen et alternativ til Nobelkonserten.

- Arthur ringte til oss og spurte om det ville være mulig å lage et alternativ. Vi satte oss ned på kontoret og tenkte at det ville vært kjempespennende. Alle har en stolthetsfølelse knyttet til Nobels fredspris og at den deles ut i Norge, sier Karlsen til Kampanje.

Deretter var veien kort til Karlsens tidligere samarbeidspartner Trond Kvernstrøm og hans nye produksjonsselskap The Oslo Company.

- Vi ringte Trond og spurte om de ville være med og lage innholdet til denne konserten og binde det sammen slik at det blir magisk, verdig og flott.

Les også: Karlsen klar med nytt eventbyrå - tapper Playroom for ansatte (abo.)

- Mye vilje og positivitet
Det nye produksjonsselskapet trengte ikke lang betenkningstid da forespørselen fra Karlsen og All-In kom for halvannen måned siden.

- Du kjenner ganske raskt i et prosjekt om man treffer planken riktig, og om det blir lett eller vanskelig, og dette er et prosjekt som har så mye vilje og positivitet i seg. Vi har kommet veldig langt med programmet på veldig kort tid, sier Kvernstrøm.

«Nobels Fredsfest» går av stabelen søndag 9. desember i borggården utenfor Oslo rådhus. På scenen står artister som Kurt Nilsen, Matoma og Stjernekamp-vinner Ella Marie Hætta Isaksen. Kåre Magnus Bergh og Silje Nordnes er programledere. Arrangementet er gratis for publikum.

- Det å folkeliggjøre konserten var et tidlig ønskemål. Vi ville at alle skulle få en følelse av å være inkludert, sier Karlsen.

- Hvor stort budsjett har dere?

- Det er et nøkternt budsjett, men Buchardt har gjort en kjempejobb med å fullfinansiere prosjektet. Alle får betalt for jobben, men partene ser ikke på dette som en melkeku. Det er en mulighet for selskapene våre å jobbe sammen og med NRK, og på et positivt prosjekt. Det har stor verdi og skaper økt arbeidsglede for oss, sier Kvernstrøm.

«Nobels fredsfest» skal kun sendes på NRK, i motsetning til Nobels fredspriskonsert, som har hatt internasjonal tv-distribusjon, og som har vært produsert av Warner Bros. Norge.

- Dette handler ikke om å lage Nobelkonserten, som er en kjempeflott konsert med en sterk identitet. Det var viktig for oss at dette skulle være noe annet, sier Kvernstrøm.

Saken fortsetter etter videospilleren.


- Har fulgt hverandre
s karrierer
Karlsen og Kvernstrøm jobbet sammen for første gang i 2002, da Kvernstrøm produserte «Idol» i Monster og Karlsen satt i dommerpanelet. I 2012 ble Karlsens management- og eventbyrå Playroom kjøpt opp av Nice-gruppen, og i 2013 ble selskapet solgt til MTG.

- Det siste prosjektet vi gjorde sammen, var da vi jobbet med å selge Nice, sommeren 2013. Det var et annet type prosjekt, ler Kvernstrøm.

- Det ble ikke noe realityshow av det, for å si det sånn, ler Karlsen.

- Det kunne vært det. Vi bodde alle sammen på hytta til Morten Aass (daværende Nice-sjef, red. anm) i den svenske skjærgården og valfartet inn til Stockholm og solgte med begge henda, ler Kvernstrøm.

Etterpå har de gründet hvert sitt selskap; Karlsen med Playroom-konkurrenten All-In og Kvernstrøm med Monster-konkurrenten The Oslo Company.

- Vi har fulgt hverandres karrierer i alle år og endte opp med å jobbe i samme konsern i en periode, og vi jobber fortsatt sammen, sier Kvernstrøm.

Utelukker ikke sammenslåing
- Kommer All-In og The Oslo Company til å gjøre mer sammen dersom dette lykkes?

- Det som er gøy med Trond er at vi har en løpende dialog om hva vi holder på med. Jeg har alltid respektert Trond for det han klarer å gjennomføre. Hodet hans rommer mye forskjellig – med positivt fortegn! understreker Karlsen.

- Vi har vært gode sparringspartnere på en del prosjekter og gjennom dialogen dukker det opp muligheter, sier Kvernstrøm.

- Er det aktuelt å slå sammen All-In og The Oslo Company?

- Den diskusjonen har vi ikke hatt og den tror jeg ikke ligger umiddelbart foran oss. Vi driver begge to gründerselskaper som må slåss for å overleve. Når man etablerer noe nytt, så rykker du tilbake til start og du får ingenting gratis. Du må kjempe for hvert oppdrag, sier Kvernstrøm.

- Men når det er sagt; «You never know». Jeg ville aldri bekreftet det eller utelukket det, sier han lurt.