Tre fjerdedeler - 73 prosent - av Erna Solbergs Twitter-meldinger er svar på henvendelser fra andre Twitter-brukere. Det kommer frem av Burson-Marstellers Twiplomacy-undersøkelse, som tar for seg statslederes bruk av Twitter. Det gjør Erna Solberg (@Erna_Solberg) til den mest interaktive statslederen i Europa, og den nest mest interaktive på verdensbasis, etter Paul Kagame (@PaulKagame). Hele 86 prosent av meldingene til Kagame, som er president i Rwanda, er rettet til andre brukere.
Solberg utmerker seg også som en av få statsledere som twitrer selv. Undersøkelsen har fått med seg Solbergs Twitter-melding om at hun har dysleksi tidligere i år, som svar på en melding om at «Norges statsminister strengt tatt bør ha assistenter som kan skrive korrekt norsk».
Like etter svarte Solberg følgende:
«Jeg har dysleksi og skriver selv.»
Den norske statsministeren markerer seg også som en av få statsledere som følges av Barack Obama, statslederen som selv har flest Twitter-følgere. Der har hun selskap av Russlands statsminister Dmitri Medvedev og Estlands utenriksminister Keit Pentus-Rosimannus. Det skyldes nok ikke at den amerikanske presidenten selv har fattet interesse for Solbergs meldinger. I likhet med Pentus-Rosimannus, er Solberg en av 643.974 Twitter-brukere som ble automatisk fulgt av Barack Obamas Twitter-konto før denne funksjonen ble slått av.
Les mer: - Twitter et sted for edder og galle
Flere statsledere bruker Twitter som en forelngelse av sitt politiske nettverk. Her troner den franske utenriksministeren Laurent Fabius (@LaurentFabius) på topp med en gjensidig kobling med 100 kollegaer verden rundt. Russlands utenriksdepartement tar annenplass med 93 gjensidige koblinger, etterfulgt av utenriksdepartementet i Paris med 90 koblinger.
- Studien illustrer at myndigheter er blitt mer kløktige og mer profesjonelle i bruken av sosiale medier. Det er interessant å se hvordan utenriksdepartement har finpusset deres sosiale medier-strategier og bygd betydelige team som kun jobber med digitale kanaler. Vi tror mange selskaper kan lære mye fra myndigheter og deres ledere på Twitter, sier administrerende direktør Jeremy Galbraith i Burson-Marsteller i Europa, Midt-Østen og Afrika.
Da Erna Solberg kommenterte undersøkelsen i fjor, hevdet hun at hun twitrer helt uten strategi.
Kommentér