Landets største fagblad og -nettsted, Teknisk Ukeblad, legger frem et overskudd på 2,9 millioner kroner for 2017. Det er betydelig bedre enn tilsvarende resultat i 2016 som viste et underskudd på drøye fem millioner kroner.

- Min filosofi for 2017 var å rydde opp så mye vi kunne uten å ødelegge fremførbare skatteposisjoner, sier administrerende direktør og ansvarlig redaktør Jan Moberg til Kampanje.

Grunnet tidligere resultater nyter Teknisk Ukeblad godt av et fremførbart underskudd. Dette bidrar til at selskapet ikke belastes med skatt i 2017 og ifølge Moberg heller ikke i 2018.

Resultatet etter skatt ender dermed på de samme 2, 9 millioner kronene. 

Solgte nettavis til VG
Men det er salget av nettavisen Tek.no til VG som redder overskuddet i Teknisk Ukeblad i 2017. De siste par årene hadde Moberg tapt over ti millioner kroner.

- Ja, vi fikk godt betalt for Tek.no og går med overskudd fordi vi solgte nettstedet til VG, sier han. 

Moberg vil ikke kommentere salgssummen, men leser man regnskapet kan man regne seg frem til salget av Tek.no ga Teknisk Ukeblad en gevinst på 7,5 millioner kroner. Salgssummen var med andre ord høyere, men den ønsker verken Teknisk Ukeblad eller VG å kommentere.

Salget av Tek.no slo imidlertid hardt inn på omsetningen og den digitale trafikken til selskapet som i årsrapporten kan fortelle at dekningen falt fra 2.500.000 unike brukere per måned til 1.500.000 unike brukere.

- Hos VG har de tredoblet trafikken, men for oss lønte det seg ikke lenger med inntektene vi hadde fra mediebyråene og programmatisk. Et salg var bra både for oss, VG og de ansatte, sier Moberg.

Les også: VG kjøper nettavis fra Teknisk Ukeblad

- Utsatt marked for bannerannonsering
Med salget av Tek.no falt omsetningen i Teknisk Ukeblad med 19 millioner kroner til 96,5 millioner kroner. Det var en nedgang på nesten 17 prosent. 

- Når Tek forsvant ut juni og vi kun hadde omsetningen fra de første fem månedene, vil omsetningen falle for året som helhet. I tillegg er markedet for bannerannonsering fortsatt utsatt. Men vi har vokst på stilling digitalt og på salget av native-annonser, men ikke raskt nok til at vi klarte å dekke opp at Tek ble borte, sier han.

Bokføringen av gevinsten og periodiseringer av abonnementssalg til sine eiere Nito og Tekna løfter imidlertid den samlede omsetningen til 114 millioner kroner. 

Teknisk Ukeblad driver flere nettsteder som TU.no, Digi.no og Inside Telecom.no, men har gjennom de siste par årene kvittet seg med både Tek.no som ble solgt til VG og et nedsalg i Gamer.no på grunn av økt fokus på business to business-segmentet.

Teknisk Ukeblad har imidlertid tatt en 15 prosent eierposisjon i Medier 24 og har bokført verdien på denne posten til en kostpris på 325.000 kroner noe som priser nettavisen til 2,1 millioner kroner.

Les også: Strømme satser på esport – kjøper Telenorligaen fra TU

Budsjetterer friskt digitalt
Selskapet skriver i årsberetningen at omsetningen av digitale stillingsannonser var på 25 millioner kroner og salget av content marketing-produkter var på ti millioner kroner. Teknisk Ukeblad budsjetterer her med en vekst på over 100 prosent i 2018.

Det digitale abonnementsalget endte på 1,3 millioner kroner, men er budsjettert å ligge på 5,3 millioner kroner i 2018 eller en økning på 307 prosent.

- Selskapet mener denne satsingen vil bli ett av de viktigste økonomiske områdene i selskapet, heter det i årsberetningen.

- Dere budsjetterer friskt?

- Samlet sett så ligger vi på budsjett og vi har startet 2018 med overskudd uten gevinst fra salg av virksomheter som Tek, sier Moberg.

- Hvordan ser du på stillingsmarkedet?

- Det flytter seg litt fra sektor til sektor, men vi er omtrent der vi trodde det skulle være. Både første kvartal og første tertial ser bra ut, sier Moberg.