Den amerikanske sosiale medier-giganten Facebook fortsetter å levere sterke resultater. Ifølge selskapet nærmer den sosiale nettverkstjenesten seg nå to milliarder brukere, en vekst på 17 prosent sammenlignet med fjerde kvartal i 2016.

Selv om selskapet har varslet at frekvensen på reklamen som vises i brukerne nyhetsstrøm, fortsetter salget å øke og det med hele 49 percent til drøye åtte milliarder dollar.  Det var også bedre enn de 7,8 milliardene i omsetning som analytikerne ventet.

Selv om Facebook fortsetter å levere knalltall kvartal etter kvartal har selskapet måttet tåle mye kritikk for spredningen av falske nyheter og at selskapet nærmest truer hele medieindustriens eksistensgrunnlag.

Flere mediehus både internasjonalt som BBC, The Guardian og Wall Street Journal rømmer nå eksempelvis det nye Facebook-produktet Instant Articles – og flere norske mediehus har nå også fått nok.

Les også: Norske medier gir opp Facebook-artikler - mange er misfornøyde

Da Kampanje møtte Nick Wrenn, sjef for Facebooks mediepartnere, på den store markedsføringskonferansen Gulltaggen, sa han følgende.

- Vi beveger oss i riktig retning, men vi har fortsatt en jobb å gjøre. Publisister måler verdien i for eksempel trafikk og omsetning og mange ser svært gode resultater, mens andre er åpenbart ikke så fornøyde og det må vi løse, sier Wrenn til KampanjeTV. 

Digitalt duopol
Ferske tall viser at de to teknologigigantene Facebook og Google nå tar så mye som 60 prosent av det digitale annonsemarkedet internasjonalt som er på rundt 200 milliarder amerikanske dollar og så mye som 90 prosent av den digitale veksten går nå til de to.

Da Kampanje snakket med den globale digitalsjefen i et av verdens største mediebyråer, James Harris, sa han følgende.

- Bekymrer det digitale duopolet til Google og Facebook deg som reklamekjøper?

- Selv om det hadde vært sunt med mer konkurranse, er jeg ikke bekymret. Det ene er at du i større grad samarbeider med disse aktørene og det andre er den store disrupsjonen som vil komme fra telekomselskapene. Noe som en absolutt må følge med på er Verizons oppkjøp av AOL, men også de andre telekomselskapene. Hvis telekomselskapene begynner å tro at de kan bli medieeiere de også, er det en bølge av disrupsjon. Det er fascinerende hvis Google og Facebook nå selv opplever en disrupsjon, sier James Harris.

Se hele intervjuet her: