Fredag neste uke sparkes Pride Oslo for alvor i gang med selve Pride-uka. Flere av hovedpartnerne står klare med både alvorlige og mer festlige innslag.
Årets hovedpartnere er Ringnes, Yara, Clear Channel, Strawberry og DNB.
Aina Lemoen Lunde, markedsdirektør i DNB, forteller at de har laget et eget kommunikasjonskonsept. Her ønsker de alle velkommen til å delta på Pride.
- Budskapet er helt enkelt - «Kom som du er», signert med «Kjærlighet fra A til Å» for å understreke at mangfoldet er ønsket og alle er velkomne. Vi opplever at det er viktig og riktig at vi deler dette budskapet, klart og tydelig, sier Lemoen Lunde til Kampanje.
DNBs kampanje er utviklet i samarbeidet med JCP og er ifølge Lemoen Lunde basert på et bredt og sterkt engasjement internt i banken.
- Vi har et dyktig LGBT+-nettverk, som har jobbet godt over tid med å skape møteplasser, økt bevissthet og kompetanse. Nettverket har også vært viktige i utviklingen av kommunikasjonen vi nå kjører og hva vi gjør fremover, sier hun og fortsetter:
- Det er inspirerende å jobbe med et så stort engasjement som vi opplever både internt og blant kundene våre, og ikke minst, å jobbe med en partner som Oslo Pride som har mye kompetanse og erfaring som vi nå får tal del av.
I tillegg til den nye kampanjefilmen, forteller Lemoen Lunde at DNB gjør sitt for å også markere Pride internt verden rundt.
- DNB har kontorer i flere land, og flere aktive LGBT+-grupper. Selv om disse naturlig nok ikke markerer Oslo Pride, så markerer vi Pride der gjennom året, sier hun.
- Nå har akkurat Pride-banneret kommet «hjem» til Norge, etter en turné til blant annet Riga, London, New York, Pune og Stockholm- kontorene våre, og skal ta en liten runde rundt i Norge, før det sendes ut i verden igjen, legger Lemoen Lunde til.
Hun forteller at banneret brukes som stafettpinne for å bidra til å sette pride på agendaen.
- Vi utfordrer lokasjonene til å sette ord på hvordan det er i miljøet der de jobber, i byen og i landet, hva gjør de selv for å arbeide for økt mangfold og hva planlegger de å gjøre fremover. Utgangspunktet varierer stort fra land til land, derfor trenger vi lokal innsikt for å forstå hva som kan bidra til å drive utviklingen fremover, sier hun.
Kommentér