Årets Gulltaggen-konferansier er Adi Ignatius, sjefredaktør i Harvard Business Review, en av verdens mest anerkjente næringslivspublikasjoner. Tidligere satt han i ledende posisjoner i Times og The Wall Street Journal før han begynte i Harvard Business Review i 2009.

Da Kampanje møtte Ignatius spurte vi om hvordan han vurderer utsiktene for verdensøkonomien og om hva som er hans dom over Donald Trumps 100 første dager som president i USA.

- Om du liker han eller ikke, vi har aldri sett noe lignende. Han virker ikke å ha noen dyptgående tanker eller planer, han er veldig instinktiv og emosjonell, så ingen vet. Da Obama var president, så snakket næringslivet om usikkerhet, og at de ikke kunne investere. Det var totalt sikkert sammenlignet med nå. I dag vet om vi er venner med Kina eller om vi er i ferd med å gå til krig mot Kina, sier Ignatius.

Se hele intervjuet her:


I sitt foredrag på Gulltaggen fokuserte Ignatius om den nye millennials-generasjonen, fremveksten av kunstig intelligens og roboter og anti-globaliseringskreftene som har vokst frem den siste tiden.

Han mener kunstig intelligens vil få store konsekvenser for dagens millennial-generasjon som fra å vokse opp i en tid med stor økonomisk fremgang, nå møter et mye tøffere arbeidsmarked.

- Kunstig intelligens og roboter vil ta livet av mange jobber, sier han.

Tall fra både Google og Oxford Universty-studier viser at så mye to milliarder jobber vil forsvinne og så mye som nesten 50 prosent av dagens jobber vil på sikt vil bli automatisert. Ignatius trakk frem universal basic income (borgerlønn, red. anm) som en mulig løsning.

- Alle diskusjoner i dag ender i hvert fall der og jeg vet at et land som Finland har begynt å eksperimentere med dette.