På spørsmålet om hvordan Se og Hør har forandret eller påvirket pressen, svarer han:

– Det er få forunt å få lese sin egen nekrolog. Men i min nekrolog vil det antageligvis stå at «man kan si mye rart om Knut Haavik, men han klarte i alle fall å ødelegge VG og Dagbladet», svarer Haavik.

– Det jeg mener å si, er at Se og Hør ble møtt med frykt. Da Se og Hør ble en suksess med såkalt kjendisstoff, tok avisene etter – særlig VG og Dagbladet, sier Haavik til Kampanje.

– Dessuten er ukepressen blitt mer og mer lik avisene fordi trykketiden er kortet vesentlig ned, sier han.

– Kjendisstoffet i avisene har dessuten kompensert for at avisene har tapt kampen om øyeblikkets nyheter. Da jeg var avismann var vi først ute med en nyhet 24 timer etter at vi hadde fått den. I dag har konkurransen fra radio, internett og tv økt slik at avisene har tapt denne kampen, sier Se og Hør-sjefen.

– Når skjønte du at Se og Hør var en suksess?

– Det tok ikke mange uker før vi nådde opplagstall på enkelte utgivelser på 100 000 blader. Jeg sa til min kone at Se og Hør ville være Norges største ukeblad om ti år. Jeg tok feil med ett år, det tok oss 11 år, sier han.

Boken av og om Knut Haavik selv er trykt i 20 000 eksemplarer, og Haavik håper på godt salg.

– Vi har jo foretatt noen leserundersøkelser i forkant, sier han.

– Men du ga en gang ut lederne dine i en paperback, og den boken solgte ikke?

– Det er mange myter rundt meg. Og den er også én av dem. Den boken ble trykket i 4 000 eksemplarer og distribuert gjennom Bladcentralen. Hele opplaget ble solgt, sier Haavik.

Knut Haavik fikk en god anmeldelse av boken i dag av Yngvar Ustvedt i VG, som ga boken terningkast fire.

– Jeg synes anmeldelsen var bedre enn terningkastet. Men nå går jeg svanger med en ny bok. Jeg har jo ikke skrevet noe særlig i denne boken om min tid som konsernsjef. Med mindre denne boken blir slaktet har jeg tenkt å skrive boken «Å lede med glede», sier Knut Haavik.]]>