Ved hjelp av norsk kamerateknologi og virtual reality-brillene Oculus Rift har Mercedes-Benz og SAS gått sammen om å gi de reisende en spektakluær start på flyreisen.
For fra med i dag er det nå mulig å kjøre opp Trollstigen fra SAS-loungen på Gardermoen.
- Dette er et eksempel på et produkt og en opplevelse som mange av våre reisende vil ha interesse av å prøve. Våre kunder er opptatt av innovative løsninger, og vi synes det er spesielt morsomt å tilby dette i våre SAS Lounger på OSL siden denne formen for prøvekjøring av bil aldri før har funnet sted i Norge, sier Marianne Orderud, markedssjef i SAS.
Vil ha wow-faktor
Det er mediebyrået Starcom som står bak kampanjen for kunden Mercedes- Benz og ifølge kommunikasjonsdirektør i Mercedes-Benz, Christoffer Nøkleby, sier de er den første bilprodusenten i Norge som tar i bruk Oculus-Rift-teknologien. I tillegg til Trollstigen er det også mulig å kjøre Atlanterhavsveien i en splitter ny C-Klasse Mercedes.
- Vi ser hele tiden etter muligheter for å snakke til folk på en relevant måte der de allerede er, og også by på noe som er så kult at de ikke tenker «nå ble jeg eksponert for reklame», men heller «wow, det her var kult», sier Christoffer Nøkleby, kommunikasjonsdirektør i Mercedes-Benz.
Oculus Rift har vært en av de hotteste tech-bedriftene i Silicon Valley de siste årene. I sommer ble selskapet og deres virtual reality-briller kjøpt av Facebook for to milliarder dollar. Den nye teknologien er tilgjengelig på markedet, men er i sin spede begynnelse. Andre aktører som Samsung og Google har tilsvarende produkter på gang.
Les også: Facebook kjøper teknologiselskap
- Fremtidens merkevareopplevleser
Nøkleby tror de nye VR-brillene til Oculus vil spille en rolle i fremtidens markedsføring.
- Etter mitt skjønn gir Oculus Rift et glimt inn i fremtidens måte å presentere merkevareopplevelser. Vi vet at den beste måten å overbevise potensielle kunder er å la dem prøve bilene selv. Så hvordan friste personer som til nå ikke har vært nysgjerrige nok på Mercedes-Benz til å besøke en fysisk forhandler? Jo, vi møter dem der de er, og byr på en virtuell opplevelse de sent vil glemme. En opplevelse der interiøret i nye C-Klasse står i sentrum og der merkevaren Mercedes-Benz er avsender, sier han.
Han utelukker ikke flere tilsvarende aktiviteter.
- For oss er dette et pilotprosjekt, men et vi ser stort potensiale i. Et prosjekt som dette krever at vi oppsøker arenaer med høy tetthet av potensielle premiumbil-kunder. SAS sine lounger på Gardermoen er nettopp slike arenaer. Attpåtil er de steder der travle mennesker faktisk har litt tid å slå i hjel, sier han.
- Hva kan du si om avtalen med SAS?
- Jeg vil ikke gå i detaljer rundt avtalen med SAS eller våre planer for teknologien, men kan avsløre at også nordmenn uten flybilletter vil få muligheten til å oppleve dette i løpet av året. Og de har virkelig noe å glede seg til, ikke minst fordi interiøret i nye C-Klasse er rålekkert, sier han.
Heller ikke Marianne Orderud i SAS vil gå i detaljer om avtalen. Men rett før jul gikk konserndirektør for salg og marked i SAS, Eivind Roald, ut og spådde at forbrukere i fremtiden kan bytte flyreiser mot å eksponeres for reklame i forbindelse med sine reiser med SAS:
Les også: - Reklame kan gi gratis flyreiser
Ville ta neste fly
Kampanjen er produsert av Starcom ved hjelp av det norske video- og teknologiselskapet Making View.
- Ny teknologi blir en alt viktigere ingrediens i markedsføring, og vi ser samtidig at teknologi som for bare kort tid siden var en fremtidsutopi nå er tilgjengelig for alle. Denne kampanjen er et produkt av vår satsing merkevareopplevelser, sier administrerende direktør i Starcom, Peder Mittet.
- Er dette noe som kan bre om seg i markedsføringen?
- OR åpner nye muligheter for å skape engasjerende opplevelser og man føler det virkelig på kroppen. En SAS-reisende på Gardermoen vurderte å ta neste fly for å bli sittende litt til. Vi synes det er spennende, og har flere prosjekter på gang hvor denne teknologien er relevant, også er det stas at et norsk selskap, Making View, leder an utviklingen av kamerateknologi for dette formatet, sier Peder Mittet.
Kommentér