Kombinerer «Skal vi danse» med reklamejobb: - Jeg hadde aldri trodd det skulle bli så altoppslukende

Aleksander Hetland takket først nei til «Skal vi danse», men nå gir han alt for ti poeng.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

Aleksander Hetland (36) har tatt både tv-seerne og dommerne med storm under høstens «Skal vi danse». Til daglig jobber Hetland som Business Director, med hovedansvar for blant annet McDonalds, i reklamebyrået Nord DDB, og han hadde ingen planer om å trappe ned på jobben for å delta i tv-programmet.

- Først så sa jeg nei, forteller Hetland da Kampanje møter han på kontoret.

- Det her passer ikke til livet mitt. Jeg har fulltidsjobb og viktige prosjekter som kommer i høst. Jeg har ikke tid, fortsetter Hetland når Kampanje spør hva han tenkte da TV 2 først tok kontakt.

Men TV 2 gjorde likevel sitt for å overbevise den tidligere verdensmesteren i svømming om å stille.

- De sa «ja men vi kan tilrettelegge treningen, før og etter jobb». Også løy de litt om hvor mye man trengte å trene. De sa ti timer i uka holder. Jeg trener ti timer på en dag, sier Hetland og ler. 

Sjekk også hvem Alexander Hetland anser som den tøffeste konkurrenten når det kun står to programmer mellom Nord DDB-rådgiveren og en finale i TV 2s «Skal vi danse».

Jeg vet det bare er et tv-program, men det føles helt likt som å stå på startpallen i svømme-VM. Aleksander Hetland

- Ikke villig til gå ned i stillingsgrad

Hetland forteller at han snakket med sjefen sin, Eddie D'Sa, administrerende direktør og daglig leder i Nord DDB, før han sa ja.

- For jeg var ikke villig til gå ned i stillingsgrad eller si ifra til kunder, bare fordi jeg skulle være med på et realityprogram, for da tar plutselig ikke lenger folk meg seriøst, verken i bransjen eller på kontoret. Da er jeg bare han duden som jobber i et reklamebyrå, men egentlig har mest lyst til å være på tv, sier Hetland.

Han tok også kontakt med noen tidligere deltagere for å høre deres erfaringer.

- De sa det er kjempegøy. Også tenkte jeg litt, om tre år hva er det jeg kommer til å huske av høsten 2019?  Er det alle møtene jeg rakk, er det alle prosjektene jeg jobbet på eller er det at jeg var med på en sinnsyk greie som heter «Skal vi danse?» Og det må jeg på en måte få til, så langt det lar seg kombinere, forteller Hetland. 

Jeg er keen på å være med på alt som skjer. Det er tidenes FOMO (fear of missing out, journ. anm) og gå glipp av de siste episodene. Aleksander Hetland

- Får ikke nok timer

De første syv-åtte ukene gikk det greit å kombinere jobben med «Skal vi danse», som var premisset for deltagelsen, men nå merker Hetland at timene ikke strekker til.

- Jeg merker nå at alle de andre nå er på dansesenteret hele dagen, så jeg føler jo på at jeg ikke får nok timer. Og nå som det plutselig er blitt at vi skal ha to danser i stede for en, da blir det mye mer.

«Skal vi danse» nærmer seg finale og ved siden av Hetland er det kun programleder Victor Sotberg, influenser Jørgine Massa Vasstrand og den tidligere bloggeren Emilie Nereng som fortsatt er med i programmet.

- Akkurat nå har jeg jo null sosialt liv, men jeg får jo samtidig veldig mye fordi jeg henger med folk på dansesenteret og på sending. Vi lager underholdning sammen og det er gøy, sier Hetland.

Det er ikke bare det sosiale «Skal vi danse»-deltagelsen går utover. Hetland forteller at han i det siste har måtte kutte litt jobb.

- Hovedkunden min er McDonalds og jeg har snakket med dem, om at det er noen ukentlige møter som jeg må droppe akkurat nå.

- Hva syntes McDonalds om at du er med?

- De er ganske positive og de har faktisk vært med på sending og sett på. Det blir mye snakk om dans i møter siden alle er engasjerte, men vi har jo snakket om hva som er det viktigste jeg skal levere akkurat nå. Vi jobber jo mye med planene for 2020 og strategiene fremover. Også er det noen dag til dag-ting jeg kan få mer hjelp med fra resten av teamet, sier Hetland.

På farten:

Hetland kombinerer fulltidsjobb i Nord DDB med «Skal vi danse»-deltagelsen. - Ting stopper jo ikke opp her heller. Det går så vidt, men det er på godt og vondt at det maks er to en halv uke til, forteller Hetland. Foto: Eivor Eriksen.

- Her kommer det en kjekk ung kar

Det kreative teamet Torstein Skogedal og Thomas Larsen Eltvik jobber tett med Hetland i Nord DDB. De syntes det mer enn noe annet er veldig morsomt at kollegaen deres er med i «Skal vi danse».

- Vi tenkte at hans tid som kjendis på tv var litt over. Det var lenge siden han var med på «Mesternes mester», sier Eltvik.

-Vi har jo prøvd å få ham inn igjen. Hvert fall foreslå noe for ham, mest på gøy fordi man syntes det er litt morsomt å ha Hetland på tv. Han gjør en karakter som er litt morsom, man ler jo litt av han, sier Skogedal og ler.

Eltvik sier de fort skjønte at Hetland kom til å gjøre det bra i konkurransen. 

- Han treffer jo akkurat i det alderssegmentet, de som ser på «Skal vi danse» er kanskje litt oppi åra, og her kommer det en kjekk ung kar, godt trent og et sjarmerende smil, så vi skjønte han kom til å gjøre det bra, sier Eltvik. 

- Han går aldri inn i noe uten et mål om å vinne. Det er liksom Hetland i et nøtteskall, sier Skogedal.

- Gjelder det konkurranser i jobbsammenheng også?

- Det gjelder absolutt alt tror jeg, svarer Skogedal.

Eltvik sier de særlig kjenner på Hetlands vinnerinnstinkt når de er med i pitsjekonkurranser. 

- Når vi konkurerer sammen for å vinne kunder, da er det tydelig at han har mål om å være på seierspallen hver eneste gang, sier Eltvik.

Lovet bort Hetland:

Det kreative teamet i Nord DDB, Thomas Larsen Eltvik og Torstein Skogedal, lovet i en byråkonkurranse at Hetland ville komme å danse på selskapets julebord om Nord DDB vant. - Han må få kjenne på baksiden av den medaljen, sier Eltvik. Foto: Eivor Eriksen.

- Fullstendig overtenning på hele kontoret

Den 15. sesongen av «Skal vi danse» hadde premiere 31. august. Når Hetland beveger seg ut på parketten lørdag kveld er det for niende uke på rad. Skogedal og Eltvik forteller at interessen var på sitt høyeste de første ukene.

- Det var ganske høy interesse i starten, også er det jo «Skal vi danse», det er er program man egentlig ikke ser på, også gjør han det så bra at det nesten blir litt uinteressant. Han gjør det litt for bra, sier Skogedal.

Eltvik forteller at det nå nesten er blitt hverdagslig at Hetland deltar i programmet, men at kollegaene i starten samlet seg og lagde en fest ut av det. 

- I starten var det fullstendig overtenning på hele kontoret, forteller Eltvik. 

- Jeg vet ikke hvor mye penger kontoret her har brukt på å stemme, men vi fikk jo beskjed om at det er greit, dere skal få gjøre det. Så vi gjør jo alt vi kan for å sørge for at han får fortsette. Og vi merker jo at det betyr veldig mye for han. Han er superinteressert og har en stor motivasjon for å vinne, fortsetter Eltvik. 

- Jeg har aldri følt meg mer naken

Hetland legger ikke skjul på at han har et sterkt konkurranseinstinkt, og han nå legger alt i «Skal vi danse», men han trodde ikke selv programmet skulle bli så betydningsfullt. 

- På lørdag på et vist tidspunkt så står du der og skal danse en dans du aldri har danset før, og først blitt introdusert for seks dager tidligere. Det er verdens største incentiv til å faktisk legge inn den innsatsen. Og jeg har jo litt konkurranseinstinkt også så jeg har ikke lyst til å være der og levere noe jeg ikke kan stå inne for, sier Hetland.

- Jeg har aldri følt meg mer naken enn første gang jeg stod der, legger han til.

Deltagelsen har også smittet over positivt på reklamejobben. 

- Jeg tar meg nok selv vesentlig mindre høytidelig. Man er med på en konkurranse og får kostymer, ting jeg aldri ville gjort selv.  Plutselig skal jeg gå ut der og «se på meg». Det er en ganske sinnsyk opplevelse og det har pushet min egen grense på hva jeg er komfortabel med. 

- Jeg merker og at jeg har mye lavere skuldre når jeg skal holde presentasjoner. Jeg pleier vanligvis å være mye mer nervøs, men nå har jeg stått å danset rumba live på tv, sier Hetland.

På parketten:

Hetland og hans dansepartner Nadya Khamitskaya på parketten under den forrige Haloween-sendingen. - Nadya lager koregrafien og bestemmer dansen, sier Hetland. Foto: Espen Solli/TV 2/Scanpix.

- Føles som å stå på startpallen i svømme-VM

Hetland forteller at han går «all in» i programmet. Han bruker alle tilgjengelige timer på dans og gjennom programmet får han også oppleve noe han har savnet med svømmingen. 

- Det er ikke en dag jeg har dratt på trening og tenkt «ja jeg får bare komme meg gjennom den økta her». Det er «nå skal jeg på trening, nå skal jeg fikse dette her». Det er alltid jobbe mot det her målet da, sier Hetland og legger til:

- Det er det jeg har savnet med idretten, og nå får jeg oppleve det igjen en høst. Så det tapper inn i ting som på en måte har drevet meg hele livet. Sånn sett er det veldig kult.

Selv om han tidligere har konkurrert i både EM og VM, kjenner han på presset før hver eneste sending.

- Jeg vet det bare er et tv-program, men emosjonelt så føles det helt likt som å stå på startpallen i et svømme-VM. Kroppen min klarer ikke skille på de følelsene. Jeg står der, jeg har trent på en ting og for meg virker det veldig viktig, akkurat der og da, sier Hetland. 

- Det virker som om dommerpoengene betyr utrolig mye for deltagerne selv? 

- Følelsene er ekte. Det er fordi alle de som er med legger mest innsats i dansen akkurat nå. Så hvis du legger mye innsats i noe, så er det viktig. Derfor er det å falle av det lasset her, det siste du har lyst til, sier Hetland.

Han innrømmer det ville vært helt forferdelig å ryke ut nå. 

- Forrige lørdag var jeg i duell, også da jeg danset i duellen tenkte jeg «herregud, skal det her være siste dansen?». Neste uke skal jeg gjøre en annen dans som jeg er keen på å lære og jeg er keen på å gå hele veien med Nadya Khamitskaya. Jeg er keen på å være med på alt som skjer. Det er tidenes FOMO (fear of missing out, journ. anm) og gå glipp av de siste episodene, sier Hetland.

Vi lå nede med brukket rygg og på et år har vi ansatt nye flinke folk og vi har kommet i en posisjon hvor vi til og med kan si nei til pitsjer. Aleksander Hetland
Dropper tangokurs:

Alexander Hetland tviler på om han kommer til å fortsette å danse etter «Skal vi danse». - Kommer jeg til å gå på tangokurs? Det er jeg usikker på. Da vil jeg heller gjøre noe annet som jeg kan bli bedre i, sier han. Foto: Eivor Eriksen.

- Nord DDB har hatt den største «turnarounden» i bransjen

I 2018 skrev Kampanje om en tøff periode i Nord DDB hvor Telia forsvant som kunde og flere ansatte mistet jobben i en større nedbemanning og omorganisering.

- Det var en ganske tung situasjon. Vi hadde ikke så mye å gjøre på kontoret. Men så har vi faktisk klart å snu det rundt, sier Hetland.

Hetland forteller at de har vunnet de siste fem pitcsjene som de har deltatt i og fått inn flere store kunder som Ice og Entur, og en til som han ikke vil røpe enda. 

- Så vi lå litt nede med brukket rygg og på et år har vi ansatt nye flinke folk og vi har kommet i en posisjon hvor vi til og med kan si nei til pitsjer, sier Hetland.

Han sier det var noe av grunnen til at det hadde vært uaktuelt å bli med i «Skal vi danse» dersom det hadde gått utover jobben. 

- Jeg føler jeg har vært med på en reise med Nord DDB og den har jeg lyst å fortsette. Jeg har ikke lyst å hoppe av og ta tre måneder for å fokusere på dansen, det hadde vært helt uakuelt, sier han.

- Jeg merker at det er mer energi, og at vi føler at vi kan få til ting, og det er ganske stor forskjell på det og for et år siden tenke «shit hvordan går det her, kommer folk til å slutte?». Så det har vært veldig kult. Jeg tror Nord DDB har hatt den største «turnarounden» i bransjen det siste året. Helt klart, sier Hetland. 

- Jeg tror ikke vi mister han

Kollegaene Skogedal og Eltvik er ikke redde for nå å miste Hetland til underholdningsbransjen.

- Jeg tror ikke vi mister han. Han er glad i jobben sin og han står på, selv om han er mye på dansetrening, sier Eltvik.

- Jeg tror ikke han kommer til å havne rett inn i «show business». Jeg tror han er for glad i reklamefaget, sier Skogedal.

Hetland selv utelukker ikke flere opptredener i det offentlige.

- Man skal aldri si aldri, men jeg kommer ikke til å oppsøke noe. Det er jeg helt sikker på, sier Hetland.

- Men du ble selv oppsøkt av reklame?  Huawei-reklamen har jeg sett på både trikkeholdeplasser og på nett.

- Ja den er overalt, sier Aleksander og ler.

Hetland forteller at reaksjonene stort sett har vært positive på «Skal vi danse»-deltagelsen.

- Noe av det jeg syntes er aller mektigst og på mange måter rart, er jo når jeg får tilbakemeldinger at folk er blitt rørt. Jeg tenkte kanskje at jeg kunne få til noe av dette og lære meg å danse riktig, men at jeg skal danse og noen sitter hjemme å føler noe treffer dem og at de blir rørt, det er helt sinnsykt å tenke på! At det er mulig, forteller Hetland. 

- Har det vært noen negative reaksjoner?

- Nei egentlig ikke. Det eneste jeg merker er at jeg får mindre tid til kjæreste og venner, men jeg merker de har ekstrem stor forståelse for at jeg bruker masse tid på det her. «Skal vi danse» har vart i 15 år, alle vet hva det er. Hadde jeg vært med på noe mye smalere, som ingen visste om, hadde det nok vært mye vanskeligere.

- Som svømme-VM for eksempel?

Aleksander bryter ut i latter.

- Det er jo helt sykt. Det er mye mer oppmerksomhet fra «Skal vi danse» enn å vinne VM i svømming.

Kombinerer «Skal vi danse» med reklamejobb: - Jeg hadde aldri trodd det skulle bli så altoppslukende