Huawei lanserer nå en ny kampanje med Aleksander Hetland og Therese Johaug som frontfigurer. Kampanjen handler om hvordan selskapets produkter spiller på lag og som en del av lanseringen dukker både Hetland og Johaug opp i flere korte reklamefilmer.

Hetland har i høst svingt seg på parketten i TV 2 programmet «Skal vi danse», hvor den tidligere verdensmesteren i svømming har imponert både dommerne og seere. Han er en av fire kjendiser som fortsatt kan vinne årets sesong.

- Jeg tror nok det hjalp at jeg var med i det programmet her nå. For plutselig blir det mer fokus på det siste jeg gjorde. «Mesternes mester» var noen år siden, også blir jeg ikke omtalt noe særlig som svømmer lenger. Jeg kommenterer på NRK et par ganger i året, men ikke noe utover det, sier Hetland til Kampanje.

Hetland forteller at det samtidig ikke bare handlet om hans bakgrunn som svømmer eller deltagelsen i «Skal vi danse».

- Jeg har jo tatt steget inn i en jobbhverdag hvor jeg jobber i Nord DDB, så det handler kanskje litt om det steget inn i «business-verden». Huawei har tatt flere bilder hvor jeg er litt mer i businessetting og går over til sport, så det er en link der også, legger han til.

- Hva er kutymen i bransjen?
Den tidligere verdensmesteren jobber i dag som rådgiver i reklamebyråret Nord DDB. På spørsmål om reklamerådgiveren vil være like mye i reklamer, som i kulissene bak, svarer Hetland at han måtte sjekke med sine kolleger før han takket ja.

- Jeg har jo stort sett jobbet på kundesiden. Jeg har jobbet i Ringnes og Helly Hansen, også har jeg jobbet i byrå siste par årene. Så jeg måtte spørre de andre på kontoret, hva er kutymen i bransjen? Er det greit å stille i reklame når du selv jobber i bransjen? spør Hetland og ler.

- Hvis jeg hadde dukket opp i for eksempel McDonald's-reklamer, som er vår største kunde, så hadde det vært ganske kleint, men siden de kontaktet meg på grunn av min idrettsbakgrunn, så blir dette litt annet, fortsetter han.

- Men jeg måtte sjekke, jeg gidder ikke å bli uglesett i bransjen. Jeg fikk grønt lys hos kreatørene på jobb og det er godt nok for meg, sier Hetland.

- Passer som hånd i hanske
Markedsdirektør i Huawei Liv Greben, er veldig fornøyd med å fått med seg Hetland og Johaug.

- «Make it Possible» er Huaweis motto og oppsummerer våre selskapsverdier, bedriftskultur og innovasjonsevne. Aleksander og Therese passer som hånd i hanske til dette. De er enere som stadig utforsker nye områder og behersker nye arenaer til fulle, sier Greben.

Huawei forteller at målet med kampanjen er at folk skal få øynene opp for det de kaller «selskapets økosystem».

- Få vet at Huawei har et solid økosystem, og dette må vi utvilsomt bli flinkere til å fortelle om framover. Kjøper du flere Huaweiprodukter vil de kunne spille på lag og gjøre hverdagen din smidigere og smartere, sier Greben. 

Saken fortsetter etter bildet.

Mener Hetland og Johaug passer Huaweis «Make it possible»-motto: Markedsdirektør i Huawei: Liv Greben.

- Passet til deres image
Hetland forteller at han tidligere har gjort lite av denne typen reklame foran kamera.

- Jeg har jo gjort ting tidligere i forbindelse med svømmekarrieren selvfølgelig, men jeg har levd et mer sivilt liv siste årene med vanlig jobb. De var tydelige på at de ville ha meg med som tidligere idrettsprofil og at jeg passet til deres image og hva de ønsket å formidle, så da tenkte jeg det bare var veldig gøy, forteller Hetland.

Her kan du se en av de nye Huawei-reklamene med Aleksander Hetland:

 Les også: Var nok svømmingen og ikke reklamekarrieren TV 2 var ute etter