Trenings-reality serien «16 ukers helvete» har premiere på Discovery+ i dag. Serien består av åtte episoder og har allerede rukket å bli kritisert av podkaster og TV-profil Linnéa Myhre gjennom en tråd på Twitter der Myhre blant annet kritiserer fokuset på vektnedgang og måling av mat i serien.

- TVNorges «16 ukers helvete» er kanskje det jævligste jeg har sett siden Kari Jaquesson lagde slanke-tv med barn i 2006. Hva er det dere driver med, TVNorge?? Er det ingen voksne på jobb, spør Myhre på Twitter.

Slik begynner Twitter-tråden bestående av flere kritiske meldinger rettet mot serien «16 ukers helvete». Den første av dem har i skrivende stund nesten 700 likerklikk.

- 16 weeks-konseptet er i utgangspunktet idiotisk prosjekt, men man hadde jo et lite håp om at de greide å balansere det med litt folkeopplysning. Som for eksempel at: Slanking virker ikke. Livskvalitet måles ikke i kilo. Mat er ikke farlig. Men neida, her skal vi gå i alle fellene, fortsetter Myhre på Twitter.

- Kan bidra til å skape et feil bilde
Myhre har tidligere blitt hyllet for sin åpenhet rundt kampen mot anoreksi.

- Hva frykter du et program som dette kan føre til?

- Jeg tror det kan bidra til å skape et feil bilde av hvordan god helse og livsstilsendring egentlig ser ut, sier Myhre til Kampanje.

Også VG har omtalt kritikken fra Myhre, som er tilknyttet mediehuset gjennom managementselskapet Max Social.

- Jeg synes ikke TV Norge/Discovery er sitt ansvar nok bevisst. Å lage TV-underholdning av slanking i 2022 er absurd nok i seg selv, men når jeg ser hvor lite innsats de har lagt i å unngå påvirke publikummet sitt negativt, blir jeg nesten sjokkert, sier Myhre til VG.

- Kjenner oss ikke igjen
Kommunikasjonsrådgiver i Discovery, Ola-Magnus Svihus, svarer følgende på kritikken fra Myhre.

- Kritikken til Myhre bærer preg av at hun har sett én av åtte episoder, og vi kjenner oss ikke igjen i den. I «16 ukers helvete» har vi tatt med seks kjente deltakere som har ønsket seg en livsstilsendring. De har alle hatt helt forskjellige forutsetninger, men også helt forskjellige mål. Noen har ønsket seg å bli slankere, andre å bli sterkere eller å lære seg til å like å trene, skriver Svihus i en e-post til Kampanje.

- Klinisk ernæringsfysiolog Anette Skarpaas Ramm, som har 15 års erfaring innen feltet, er med for å hjelpe dem med ernæringsbiten i programmet, og sier selv at dette ikke er noe man skal leve med, men en pangstart på en livsstilsendring som kan gi enorme helsegevinster. Erfaringen fra deltakerne som har vært med, er at de har hatt stort utbytte av disse 16 ukene, og det er vi svært fornøyde med, avslutter Svihus.

Les også: Linnéa Myhre slakter Maskorama: - Jeg er forbanna