I forrige uke hadde VG 1.520.547 lesere i snitt daglig, ifølge TNS Gallups mobil-toppliste.
Sjefredaktør og administrerende direktør Torry Pedersen i VG slår fast:
- For første gang er en norsk mobiltjeneste over 1,5 millioner unike brukere hver dag, sier han til Kampanje.
Det skjer seks år etter at VG-ledelsen bestemte seg for å skille ut VG Mobil som eget selskap og virkelig satse på den nye, voksende plattformen. Klarsignalet ble gitt ett par år etter at Apple hadde revolusjonert mobil-, -medie og -kommunikasjonsindustrien med lanseringen av smarttelefonen Iphone. Og det var i 2008-2010 Facebook akselererte for alvor og slo gjennom globalt.
- Vi er blitt så store fordi vi i 2010 bestemte oss for å virkelig satse på mobilen. Den gangen ble det sett på som radikalt og tidlig, men det var jo strengt tatt ikke for tidlig, sier Pedersen til Kampanje.
Terror ga rekord
I 2009, da Iphone-telefonene for første gang begynte å gi merkbare utslag på bruken av mobilt medieinnhold, skrev Kampanje at VG var størst med 143.000 daglige brukere. I 2010 begynte man å snakke om at antallet lesere på mobil ville kunne passere antallet papiravislesere, noe som skjedde allerede i 2012. I november i fjor satte VG ny norsk mobilrekord dagen etter terrorangrepene i Paris med 1,9 millioner besøkende. Og nå har altså det daglige antallet mobillesere passert 1,5 millioner.
Les også: VG Mobil med ny norsk mobilrekord
Nyheter, sport og en pågående mobilrevolusjon
VG-sjef Torry Pedersen forteller om en glohet leservekst i sommer.
- De ti siste mandagene i sommer er de ti beste mandagene i historien for VG Mobil, og slik er det på alle de øvrige ukedagene også, forteller han.
- Er det fotball-EM, terror og OL som er forklaringen?
- Det har vært en nyhetsrik sommer, og så har det vært to store sportsbegivenheter, fotball-EM og OL som pågår nå. Det er med å trekke opp den underliggende veksten, selv når det ikke er andre store nyheter. Dessuten ser vi at forskyvingen av lesing til mobile skjermer fortsetter, noe som også gir vekst. Men de signifikante utslagene i sommer, det vil si fra midten av juni til nå, har vi aldri sett tidligere. Selv for oss er det overraskende.
- Et sted finnes vel taket, men hvor store kan VG bli på mobil?
- Det har jeg sluttet å gjette på. Det har noen naturlige begrensninger, selvsagt, men det er hyggelig å se at vi lykkes så bra på det som er blitt den primære plattformen, og at avstanden til konkurrentene er stor.
Bedre i annonsemarkedet
Også økonomisk er det blitt mer fart igjen, forteller Pedersen.
- De siste månedene har vært veldig oppløftende på mobil, også annonsemessig.
VGs annonseinntekter samlet sett steg til og med 2014 og så fikk vi en klar knekk i 2015. Men de siste månedene har hatt en veldig god vekst, særlig på mobilen, sier han.
- Hvorfor går det bedre nå enn i 2015?
- For det første er trafikkutviklingen veldig god og så vi er nå over på den nye teknologiplattformen AppNexus, som styrker oss i reklamemarkedet.
Les mer: Schibsted går all in» i programmatisk milliardmarked
Les mer: Tror VGs digitalfall er stanset
OL løfter TV 2
Tross rekorder og bedre annonseutvikling på mobilen, er ikke VG-sjefen villig til å friskmelde mediebransjen.
- Jeg mener fortsatt mediebransjen står overfor store utfordringer, men disse tallene viser at det er mulig å gjøre ting som gir gode resultater.
Mens VG brøt 1,5 millioner-grensen i daglig snitt i forrige uke, hadde NRK 851.070 lesere daglig, Dagbladet 724.304 og TV 2 710.456. OL gir TV 2 en klar effekt på mobilskjermen med en leservekst på 20,3 prosent sammenlignet med uken før.
Kommentér