At «Ragnarok» inneholder flere «Skam»-stjerner, og i tillegg er skapt og produsert av den anerkjente, danske produsenten Adam Price, har vært nok til å skape skyhøye forventinger til den norskspråkelige Netflix-satsingen.
«Ragnarok» beskrives som et oppvekstdrama bygget rundt norrøn mytologi, og ifølge Netflix har serien en ny og overraskende vri.
- Tynn suppe
Anmelderne i Dagbladet og Dagsavisen er ikke enige, og gir serien, som har premiere på strømmetjenesten Netflix 31. januar, terninkast 2.
- «Ragnarok» er konsekvensen av at dovne manusforfattere har pitchet «Skam!» i første del av addisjonsstykket, «pluss det norrøne Thor-universet», skriver TV-anmelder Hannah Bull Thorvik i i Dagbladet, før hun konkluderer:
- Det er like dårlig som det høres ut.
Videre beskriver Bull Thorvik serien som et «oppkok av sjangre og kassasuksesser», som her sauses «sammen til en tynn suppe». Anmelderen skriver også at det er mystisk at serieskaperne har klart å skusle bort så mye skuespillertalent.
- Rollegalleriet bekles av mange «Skam»-skuespillere, men «Ragnarok» mangler forbildets fine og naturtro følelsesspill. I stedet føles den både oppstyltet og gjennomregissert, skriver anmelderen.
«Skylder på» danskene
Dagsavisens Reidar Spigseth skriver at serien er for «tam og livløs» og «dau» til å være gripende underholdning. Videre skriver Spigseth at serien prøver «å være en miks av mytologisk åsatro-eventyr og si noe viktig om klima og miljø»:
- Men det siste er så enkelt framstilt at selv Blekkulf-barn med rette kan føle seg noe undervurdert av de voksne.
Spigseth avslutter anmeldelsen med å skrive at de unge skuespillerne ikke skal «ha skylda for» at serien ikke fungerer.
- Dette er altså en dansk serie, med dansk produsent, danske regissører, og et manus skrevet av danske manusveteraner, med en norsk mann på laget. Det er ikke sikkert det er en god idé å la dansker skrive norske replikker. Alle som har vært i Danmark en tur, vet jo hvor gode dansker er i norsk, avslutter han humoristisk.
NRK P3: - Korny dialog ødelegger
NRK P3s anmelder Miriam Folland triller terkningkast 4.
- «Ragnarok» er på mange måter en klassisk tilblivelseshistorie. Heldigvis blir historien mer kompleks og herlig uforutsigbar enn den kanskje kan virke ved første øyekast, skriver hun.
Men også hos P3 kritiseres dialogen i serien.
- Den føles så korny og anstrengt ut at det får meg til å lure på om det er med vilje. Det virker nesten som om det er en parodi på norsk dialog.
Kommentér